Τουλάχιστον 21 μετανάστες από την Βενεζουέλα αγνοούνται μετά από την βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε στο νησιωτικό κράτος του Τρινιντάντ και Τομπάγκο της Καραϊβικής, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που επικαλείται πληροφορίες της τοπικής ακτοφυλακής.

Στο σκάφος με την επωνυμία “Jhonnaly Jose” επέβαιναν 25 μετανάστες από την παραλιακή πόλη Γκουιρία της Βενεζουέλας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μπαντάρ Μπαλόχ στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης του ΟΗΕ στην Γενεύη.

«Το τραγικό αυτό περιστατικό σηματοδοτεί τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα, αλλά και οι άλλες παράνομες προσπάθειες για το πέρασμα συνόρων από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης, τονίζει την απόγνωση όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ταξίδι τους» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαλόχ.

Η UNHCR σημειώνει ότι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, από το 2014 εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας στην χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο