Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον serial killer της Κύπρου – Πώς εξαφάνιζε τα θύματά του

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον serial killer της Κύπρου – Πώς εξαφάνιζε τα θύματά του

Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Κύπρου, τις συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του 35χρονου λοχαγού, με τον ίδιο να ομολογεί και νέες δολοφονίες ανεβάζοντας τον αριθμό της λίστας των θυμάτων του στα επτά.

Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Κύπρου, τις συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του 35χρονου λοχαγού, με τον ίδιο να ομολογεί και νέες δολοφονίες ανεβάζοντας τον αριθμό της λίστας των θυμάτων του στα επτά.

Από την πρώτη στιγμή που ο κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς ομολόγησε τα νέα φρικτά και ασύλληπτα εγκλήματά του, οι Αρχές μετέβησαν στην Κόκκινη Λίμνη εκεί όπου ο 35χρονος υπέδειξε χθες, Μ. Πέμπτη, ότι πέταξε τα άλλα τρία θύματα του.

Όπως σημειώνει το philnews.com oι Αρχές έλαβαν ήδη την απαιτούμενη άδεια από την κατασκευάστρια εταιρεία και αύριο Μ. Σάββατο αναμένεται να αρχίσει η έρευνα μέσα στην Κόκκινη Λίμνη.

Τα δύο πτώματα, της 36χρονης και της 8χρονης κόρης της από τη Ρουμανία, φαίνεται να τα έβαλε σε βαλίτσα και να τα πέταξε στη λίμνη.

Για την 29χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες ακολούθησε την ίδια τακτική με τις άλλες γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές. Της έδεσε τα άκρα, την τύλιξε σε σεντόνι και αφού έβαλε πέτρες την πέταξε στη λίμνη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι έχει ήδη ληφθεί δείγμα νερού από την Κόκκινη Λίμνη, το οποίο θα σταλεί για εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας του νερού.

Να σημειωθεί ότι η λίμνη περιέχει επικίνδυνο οξειδωτικό υλικό και σήμερα οι έρευνες έγιναν μόνο από αέρος με τη χρήση drone χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Συγκεκριμένα στο νερό εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης, αφού η συγκεκριμένη λίμνη της Κοκκινοπεζούλας δημιουργήθηκε από την εξόρυξη μετάλλου στο Μιτσερό, ενώ το νερό της λίμνης έχει χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητά του και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού.

Επίσης με δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι αξιολογήθηκε η κατάσταση στην Κόκκινη Λίμνη, μέσα από τις αναλύσεις που έγιναν στο νερό και έχει διαπιστωθεί αυξημένη οξείδωση.

Το γεγονός αυτό όπως εξήγησε θέτει περιορισμούς ως προς την επιχειρησιακή δυνατότητα. Στο μεταξύ, αναμένονται πληροφορίες από τις κατασκευάστριες εταιρείες, με τον Διευθυντή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάντως, να ξεκαθαρίζει πως είτε έτσι έτσι είτε αλλιώς η έρευνα στο Μιτσερό θα γίνει.

Ο «Ορέστης» αρχικά είχε αρνηθεί πως σκότωσε την Μαρικάρ Βαλντέζ. Το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης όμως αποκάλυψε πως σκότωσε την άτυχη κοπέλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ , ο 35χρονος είχε περάσει από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στην Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και γνωρίζει πολύ καλά πως γίνονται οι ανακρίσεις. Για το λόγο αυτό ξέρει πώς να απαντά στις πιεστικές ερωτήσεις.

Παράλληλα οι Αρχές ξεσκονίζουν φακέλους με 19 υποθέσεις γυναικών για τις οποίες είχε δηλωθεί εξαφάνιση.

Έρευνες για την 6χρονη

Την ίδια ώρα και μόλις λίγες ώρες μετά τα όσα ομολόγησε ο 35χρονος, άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Mέλη της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο ενώ ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου εκεί συνοδευόμενος από μέλη του ΤΑΕ για υπόδειξη σκηνών.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι άρχισε υποβρύχια έρευνα με τη χρήση σκαφάνδρου και οι έρευνες επικεντρώνονται σε κρίσιμα σημεία. Σκοπός ανέφερε είναι να διερευνηθούν, βήμα-βήμα, τα κρίσιμα αυτά σημεία. Οι έρευνες σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα θα συνεχιστούν μέχρι που το επιτρέπει το φως της ημέρας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024