Νάξος: Ψάρεψαν τόνο βάρους 288 κιλών και μήκους 2,74 μέτρα
Με έναν τεράστιο τόνο βάρους 288 κιλών και μήκους 2,74 μέτρων έφτασαν στο λιμάνι της Νάξου, Καλύμνιοι ψαράδες εντυπωσιάζοντας όσους ήταν εκεί, αλλά και όσους αντίκρισαν τις φωτογραφίες της πάρα πολύ μεγάλης ψαριάς τους.
Με έναν τεράστιο τόνο βάρους 288 κιλών και μήκους 2,74 μέτρων έφτασαν στο λιμάνι της Νάξου, Καλύμνιοι ψαράδες εντυπωσιάζοντας όσους ήταν εκεί, αλλά και όσους αντίκρισαν τις φωτογραφίες της πάρα πολύ μεγάλης ψαριάς τους.
Σύμφωνα με το Naxospress.gr, τα αδέλφια Μακαρούνα, με το αλιευτικό «Κάλυμνος», προκάλεσαν χειροκροτήματα όταν έκανε την εμφάνισή τους ο τόνος-γίγαντας, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο πιο μεγάλος που έχει αλιευτεί στα νερά του Αιγαίου τα τελευταία χρόνια.
Χαρούμενοι οι ψαράδες που ήταν στο αλιευτικό, έκπληκτοι οι λιμενικοί που κλήθηκαν να προχωρήσουν στα διαδικαστικά της αρχειοθέτησης, αλλά και οι ντόπιοι που επιστρατεύτηκαν, ώστε να μεταφερθεί το ψάρι με φορτηγό στο ψυγείο και από εκεί στον τόπο προορισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για τον ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλαζόπτερο) και διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του, σε αντίθεση με άλλα ψάρια που έχουν λευκό κρέας. Οι τόνοι έχουν σώμα υδροδυναμικό και συμπαγές και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες, μέχρι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 450 κιλά.
Τα ψάρια αυτά αλιεύονται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, με αποτέλεσμα αρκετά είδη να βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης από την υπεραλίευση και την παράνομη αλιεία. Ο κόκκινος τόνος, το μεγαλύτερο είδος τόνου, κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Ο κόκκινος τόνος θεωρείται εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνία, όπου καταναλώνεται ωμός ως σούσι. Στη Μεσόγειο η αλιεία τους γίνεται συνήθως με κυκλωτικά δίκτυα (γριγρι). Οι τόνοι που αιχμαλωτίζονται σε αυτά τα δίκτυα στη συνέχεια οδηγούνται σε φάρμες πάχυνσης, ώστε να μεγαλώσουν και το κρέας του να αποκτήσει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος.
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442