Αγρίεψε η εφορία: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Σαρωτικούς ελέγχους ετοιμάζει η εφορία σε όσους χρωστούν στην Εφορία, το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την αύξηση των εσόδων για τον κρατικό κορβανά.
Σαρωτικούς ελέγχους ετοιμάζει η εφορία σε όσους χρωστούν στην Εφορία, το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την αύξηση των εσόδων για τον κρατικό κορβανά.
Προβλέπεται να ασκηθεί ασφυκτική πίεση στους οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ στον σχεδιασμό υπάρχουν και 105.000 τηλεφωνικές οχλήσεις στους φορολογούμενους για να συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις.
Ήδη, νέο άλμα έκαναν οι απλήρωτες υποχρεώσεις των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση τον Φεβρουάριο. Οι νέες απλήρωτες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,37 δισ. ευρώ ξεπερνώντας στο δίμηνο τα 2 δισ. Την ίδια ώρα, νέο ρεκόρ πραγματοποίησε ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους η φορολογική διοίκηση έχει επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.
Στο στόχαστρο των ελεγκτών της εφορίας μπαίνουν και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία μέχρι πρότινος δεν βρίσκονταν στις προτεραιότητες των αρχών καθώς το ενδιαφέρον εστιαζόταν στη μεγάλη φοροδιαφυγή από τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα.
Ωστόσο, η μόδα του Airbnb, αλλά και η αύξηση των αγοραπωλησιών ακινήτων βάζουν στο ελεγκτικό «κάδρο» τα φυσικά πρόσωπα για τις δύο ανωτέρω περιπτώσεις στις οποίες εντοπίζεται κατά βάση η φοροδιαφυγή.
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442