Το διάγγελμα που είχε μαγνητοσκοπηθεί την περασμένη Δευτέρα μισή ώρα πριν πιάσει φωτιά η Παναγία των Παρισίων και ουδέποτε μεταδόθηκε έχει φέρει τον γάλλο πρόεδρο σε δύσκολη θέση διότι τα μέτρα διέρρευσαν και πολυσυζητήθηκαν.

Είναι σήμερα η ώρα της αλήθειας για τον γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Στην αίθουσα τελετών του Μεγάρου των Ηλυσίων υποδέχεται περισσότερους από 200 δημοσιογράφους, προκειμένου να ανακοινώσει τα συμπεράσματά του από τον Εθνικό Διάλογο και τα μέτρα που αποφάσισε να λάβει για το δεύτερο ήμισυ πλέον της θητείας του.

Το διάγγελμα που είχε μαγνητοσκοπηθεί την περασμένη Δευτέρα μισή ώρα πριν πιάσει φωτιά η Παναγία των Παρισίων αλλά ουδέποτε μεταδόθηκε έχει φέρει τον πρόεδρο σε δύσκολη θέση διότι τα μέτρα διέρρευσαν και πολυσυζητήθηκαν.

Τώρα ο γάλλος πρόεδρος θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα και μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που μεταδίδεται ζωντανά.

Σύμφωνα με την DW, προχθεσινή σφυγμομέτρηση από το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων Ipsos δείχνει μάλιστα ότι ορισμένα μέτρα επικροτούνται από ένα υψηλό ποσοστό, γύρω στο 80% των πολιτών όπως : η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων, η οργάνωση σε τοπικό επίπεδο δημοψηφίσματος λαϊκής πρωτοβουλίας, η μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών ή ακόμα η αναστολή των προγραμματισμένων για κλείσιμο σχολείων ή νοσοκομείων.

Παρ΄ όλ’ αυτά, τα τρία τέταρτα των Γάλλων δηλαδή το 76% εκτιμούν ότι ο Εθνικός Διάλογος που έγινε ως απάντηση στα «κίτρινα γιλέκα» δεν θα βελτιώσει την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά ούτε και την προσωπική τους.

Ο γρίφος για τον πρόεδρο σήμερα είναι, να προτείνει λύσεις και συμπληρωματικά μέτρα ώστε να πεισθούν οι Γάλλοι για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Παράλληλα να είναι σαφής για το που θέλει να οδηγήσει τη χώρα διότι τελευταία επικρατεί μεγάλη σύγχυση ως προς την πορεία της πολιτικής του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr