Βαρύτατες εκφράσεις χρησιμοποιεί σε σημερινή του ανακοίνωση το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατά του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, μετά την απόφαση του τελευταίου να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ του ΠΙΣ.

Σε υπουργικό πραξικόπημα καταγγέλλουν ότι προχωρά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), καθώς με υπουργική του απόφασή δεν δίνει το πράσινο φως στο νέο ΔΣ.

Το ΔΣ του ΠΙΣ τονίζει πως πρόκειται για μία παράνομη απόφαση με την οποία, όπως αναφέρει, «επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι. με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%».

Ο κλάδος δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αφού όπως υπογραμμίζει, παρότι απεστάλησαν στον υπουργό Υγείας όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας, δεν έδωσε το πράσινο φως για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι γιατροί του ΠΙΣ καταλήγουν ότι: «Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Καλούμε τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr