Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιχμές Παυλόπουλου για την περιπέτεια της γιαγιάς με τα τερλίκια

Αιχμές Παυλόπουλου για την περιπέτεια της γιαγιάς με τα τερλίκια

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε την υπόθεση κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος του παρέδωσε τα αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018

Στην περιπέτεια της 90χρονης γιαγιάς που πωλούσε τερλίκια αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος του παρέδωσε τα αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι επιτυγχάνονται και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι, προχώρησε σε μια έμμεση αναφορά στη γιαγιά Σουζάνα.

«Μέρες που είναι, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Τετάρτη έγινε γνωστό ότι στην γιαγιά επιβλήθηκε από την ΑΑΔΕ πρόστιμο 2.600 ευρώ. Το βράδυ, πηγές της ΑΑΔΕ προχώρησαν σε διευκρινίσεις για πως επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 ευρώ στην γιαγιά που πουλούσε τερλίκια για χαρτζιλίκι.

Όπως ανέφεραν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας. Επίσης όπως τονίζουν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη.

Πάνω όμως, που η ταλαιπωρημένη γυναίκα νόμιζε ότι τέλειωσε η περιπέτειά της, ήρθε ένας νέος πονοκέφαλος! Μετά τους αστυνομικούς ήρθαν οι εφοριακοί! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ΑΑΔΕ της ζητάει 2.600 ευρώ, γιατί λέει… δεν είχε ταμειακή μηχανή!

«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε» ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της.

«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώ που μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου».

Μέσα σε όλα αυτά, η 90χρονη έπεσε και θύμα κλοπής! Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κλοπή σε βάρος της έγινε χθες στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όταν μία 33χρονη άρπαξε, από την ηλικιωμένη, χρυσή αλυσίδα με το σταυρό της σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η νεαρή δράστις είχε δύο συνεργούς που την περίμεναν σε αυτοκίνητο. Κατόπιν αναζητήσεων, δικυκλιστές αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαλαν στο Κορδελιό τους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, όλοι Έλληνες υπήκοοι, που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Παρά την ταραχή που υπέστη, η 90χρονη είναι καλά στην υγεία της.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024