Πρέπει να υπάρχουν όρια στην πολιτικη αντιπαράθεση είναι το αιχμηρό σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, μετά την «υπερβολικά νεοφιλελεύθερη» δήλωση του τελευταίου.

«Πρέπει να υπάρχουν όρια» στην πολιτική αντιπαράθεση είναι το αιχμηρό σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, μετά την «υπερβολικά νεοφιλελεύθερη» δήλωση του τελευταίου.

Ο κ. Τσακαλώτος με την ευγένεια και την ψυχραιμία που τον διακρίνει, κάνει μια πολιτική τοποθέτηση χωρίς κραυγές, προσβολές και κορώνες που μπορούν να παρερμηνευτούν και να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις. Αντιθέτως αναγνωρίζει ότι και ο ίδιος κάποιες φορές έχει ξεφύγει από το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι δεν επικροτεί την παρέμβαση Πολάκη, δράττοντας ωστόσο την ευκαιρία για να σημειώσει ότι δεν είναι μόνο ο Πολάκης που ξεφεύγει από τα όρια.

Όπως σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος, «η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια».

Ωστόσο ο κ. Τσακαλώτος ασκεί πολιτική κριτική -κάτι που μάλλον αδυνατεί να κάνει ο κ. Πολάκης- στις απόψεις του κ. Κυμπουρόπουλου, σημειώνοντας:

«Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες.»

» Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί.»

Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του…

Δημοσιεύτηκε από Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr