Τραγωδία χωρίς τέλος στη Σρι Λάνκα – Στους 310 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις επιθέσεις
Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών
Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, γνωστοποίησε πριν από λίγο η αστυνομία της χώρας της Ασίας.
Πολλοί από τους — περίπου 500 — τραυματίες υπέκυψαν, εξήγησε η αστυνομία.
Κατά την ίδια πηγή, 40 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε αυτό το στάδιο της έρευνας που διενεργείται από τις αρχές για τις επιθέσεις αυτές. Πρόκειται για μέλη ενός ντόπιου ισλαμιστικού κινήματος, του National Thowheeth Jama’ath NTJ), διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σήμερα Τρίτη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος από την κυβέρνηση και τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα, περί τις 08:30 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), τη χρονική στιγμή που διαπράχθηκε η πρώτη από τις επιθέσεις την Κυριακή.
Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη νήσο, τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ είναι κλειστά, τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα υποχρεούνται να τροποποιήσουν τα μουσικά τους προγράμματα. Η χώρα τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χθες με απόφαση των αρχών.
Στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, θέατρο της πρώτης βομβιστικής επίθεσης, δεκάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν σιωπηλά, με κεριά στα χέρια, ορισμένοι συγκρατώντας με μεγάλη δυσκολία δάκρυα και λυγμούς. Μόλις πέρασαν τα τρία λεπτά της απόλυτης σιωπής, το πλήθος άρχισε να προσεύχεται μεγαλόφωνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φυλακές Δομοκού: Τα κενά, οι αντιφάσεις και τα σενάρια για τέταρτο πρόσωπο στη δολοφονία του ισοβίτη
- Για «βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, κάνει λόγο ο Αμερικανός πρεσβευτής
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη
- Τραγωδία ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης: Τρεις νεκροί μετανάστες, αναφορές για αγνοούμενους
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Νέες ταινίες: Δράμα, ερωτισμός και animation

