Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Σθεναρή αντίδραση βρίσκουν τα σχέδια του Πρωθυπουργού για διεύρυνση - Τι κρύβει η προαναγγελία του Γιώργου Τσίπρα για την αναγκαιότητα ενός... νέου κόμματος

Ο Γιώργος Τσίπρας ήταν άκρως αποκαλυπτικός το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, μιλώντας για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος. Ο ξάδερφος του Πρωθυπουργού και διευθυντής του οικονομικού του γραφείου φώναξε δυνατά για ένα σχέδιο που έχει συζητηθεί και επεξεργαστεί πλήρως το πρωθυπουργικό επιτελείο. Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που κάνει την εμφάνισή του στις προσεχείς ευρωεκλογές αποτελεί το πρώτο στάδιο για τη μετάβαση σε ένα νέο κόμμα, αλλά αυτό προϋποθέτει εσωτερικές συγκρούσεις.

«Εχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μ’ αυτή την έννοια και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει πιο οργανικά, πολιτικά, να εκφράζει όλο τον κόσμο που τον στήριξε εκλογικά το 2015 σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και θα τον ξαναστηρίξει και τώρα» είπε (ραδιόφωνο 24/7) ο Γιώργος Τσίπρας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα τμήμα του σχεδίου που προχωρά.

Η βασική αρχή του Πρωθυπουργού, και το έχει πει σε βασικούς συνομιλητές του, είναι ότι «τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν ή μεταλλάσσονται». Ως εκ τούτου, η κεντρική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι η συστοίχιση της εκλογικής με την ιδεολογική αποδοχή και η δημιουργία πλατιών κοινωνικών συμμαχιών και ουσιαστικά η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα του κυβερνώντος κόμματος;

-Ποια είναι τα προβλήματα που συναντά η δημιουργία ουσιαστικά ενός νέου κόμματος;

-Πώς βλέπει η αριστερά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ την έλευση πασοκογενών;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Μ. Τρίτης

Τσίπρας εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024