Σθεναρή αντίδραση βρίσκουν τα σχέδια του Πρωθυπουργού για διεύρυνση - Τι κρύβει η προαναγγελία του Γιώργου Τσίπρα για την αναγκαιότητα ενός... νέου κόμματος

Ο Γιώργος Τσίπρας ήταν άκρως αποκαλυπτικός το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, μιλώντας για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος. Ο ξάδερφος του Πρωθυπουργού και διευθυντής του οικονομικού του γραφείου φώναξε δυνατά για ένα σχέδιο που έχει συζητηθεί και επεξεργαστεί πλήρως το πρωθυπουργικό επιτελείο. Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που κάνει την εμφάνισή του στις προσεχείς ευρωεκλογές αποτελεί το πρώτο στάδιο για τη μετάβαση σε ένα νέο κόμμα, αλλά αυτό προϋποθέτει εσωτερικές συγκρούσεις.

«Εχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μ’ αυτή την έννοια και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει πιο οργανικά, πολιτικά, να εκφράζει όλο τον κόσμο που τον στήριξε εκλογικά το 2015 σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και θα τον ξαναστηρίξει και τώρα» είπε (ραδιόφωνο 24/7) ο Γιώργος Τσίπρας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα τμήμα του σχεδίου που προχωρά.

Η βασική αρχή του Πρωθυπουργού, και το έχει πει σε βασικούς συνομιλητές του, είναι ότι «τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν ή μεταλλάσσονται». Ως εκ τούτου, η κεντρική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι η συστοίχιση της εκλογικής με την ιδεολογική αποδοχή και η δημιουργία πλατιών κοινωνικών συμμαχιών και ουσιαστικά η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα του κυβερνώντος κόμματος;

-Ποια είναι τα προβλήματα που συναντά η δημιουργία ουσιαστικά ενός νέου κόμματος;

-Πώς βλέπει η αριστερά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ την έλευση πασοκογενών;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Μ. Τρίτης

Τσίπρας εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr