Ομοσπονδία φροντιστών κατά Γαβρόγλου: Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η στάση του υπουργού
Επίθεση και προσβολή του κλάδου των φροντιστών από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών (ΟΕΦΕ) τονίζοντας ότι «δεν σέβεται τον κόπο χιλιάδων εκπαιδευτικών πανελλαδικά».
Επίθεση και προσβολή του κλάδου των φροντιστών από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών (ΟΕΦΕ) τονίζοντας ότι «δεν σέβεται τον κόπο χιλιάδων εκπαιδευτικών πανελλαδικά».
Όπως επισημαίνουν οι φροντιστές στην ανακοίνωσή τους, «η ΟΕΦΕ προσήλθε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τον νέο Νόμο για το Εξεταστικό και τις αλλαγές στη Εκπαίδευση με ευθύνη και σεβασμό στην διαδικασία. Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε., κ. Γιάννης Βαφειαδάκης διατύπωσε με σαφήνεια και επάρκεια τις θέσεις του κλάδου μας όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέσα από διάλογο στις συλλογικές μας διαδικασίες.
»Ωστόσο, απέναντι σ΄ αυτή την στάση ευθύνης συναντήσαμε την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του Υπουργού κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος στο τέλος της συζήτησης επιτέθηκε με φράση που μας προσβάλλει κατάφωρα ως Κλάδο και ως μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου μίλησε για … “υπονόμευση του δημόσιου σχολείου από τους Φροντιστές» που το μόνο που τους νοιάζει είναι η δουλειά τους!”».
Οι φροντιστές τονίζουν ότι «πρόκειται για αήθη πρωτοφανή επίθεση που φέρνει στην επιφάνεια την ιδεοληπτική στάση του ίδιου και συνεργατών του, την εχθρότητα απέναντί μας, αλλά και τις εξετάσεις που δίνει απέναντι σε κομματικούς φίλους του από διάφορους συνδικαλιστικούς χώρους. Ποτέ Υπουργός οποιασδήποτε Κυβέρνησης δεν μίλησε με τέτοιο τρόπο για τον ρόλο των Φροντιστηρίων.
»Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου δεν αντιλαμβάνεται ότι η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δημιουργείται από δικές του επιλογές και όχι από την λειτουργία των Φροντιστηρίων. Αδιαφορεί για τις θέσεις μας ως προς την ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την αγωνιώδη καθημερινή προσπάθειά μας να υποστηριχτούν χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια».

- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442