Χαρίτσης: Εχθρικό το πρόγραμμα της ΝΔ προς την κοινωνική πλειοψηφία
Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι σιγά-σιγά αποκαλύπτεται το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διάλυση των δυνάμεων της εργασίας, την εφαρμογή ενός ασφαλιστικού προγράμματος τύπου Πινοσέτ σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της μεσαίας τάξης».
«Ο λαός όχι μόνο δεν έχει τίποτα να περιμένει, αλλά αντιθέτως έχει πάρα πολλά να χάσει από μία κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί το πρόγραμμά της είναι εχθρικό προς την κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra TV».
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι σιγά-σιγά αποκαλύπτεται το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διάλυση των δυνάμεων της εργασίας, την εφαρμογή ενός ασφαλιστικού προγράμματος τύπου Πινοσέτ σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της μεσαίας τάξης».
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της δημοκρατίας απέναντι στο παλιό πολιτικό σύστημα και σε οικονομικά συμφέροντα που θεωρούν ότι η χώρα τους ανήκει», κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για σύμπλευση με ολιγαρχικά συμφέροντα, ενώ τόνισε ότι «ο μπερλουσκονισμός δεν μπορεί να ριζώσει στην Ελλάδα».
Απαντώντας στην κριτική περί προεκλογικών παροχών και επιδοματικής πολιτικής, είπε ότι όσοι λένε αυτά «είτε δεν έχουν κατανοήσει την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια, είτε αδιαφορούν πλήρως λόγω της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας τους, όπως είναι η περίπτωση του κ. Μητσοτάκη».
Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής τόσο των ευρωεκλογών όσο και των εθνικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μας η καλύτερη δημοσκόπηση».
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442