Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Ο Τσίπρας δεν τολμά να κάνει τώρα εκλογές, ως οφείλει

Μητσοτάκης : Ο Τσίπρας δεν τολμά να κάνει τώρα εκλογές, ως οφείλει

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του, στην οποία παρουσίασε και τις προτεραιότητες της ΝΔ, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ζήτησε δε από τους πολίτες καθαρή νίκη της ΝΔ και ξεκάθαρο μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των ευρωεκλογών.

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για εξουσιομανία και ότι δεν τολμά να κάνει τώρα εκλογές, ως οφείλει αφού έχει χάσει τη στήριξη του λαού, θέση που, όπως είπε, δεν την εκφράζει στηριζόμενος μόνο στις δημοσκοπήσεις που αποτελούν απλώς μια φωτογραφία της στιγμής, αλλά στα λεγόμενα του κόσμου που συναντά στις περιοδείες του.

Ασχολίαστη δεν έμεινε από τον κ. Μητσοτάκη ούτε η σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδα με τις ΗΠΑ επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ επικροτώ τις κινήσεις αυτές, γιατί «εμείς είμαστε συνεπείς στην γραμμή μας για την σημασία της ελληνοαμερικανής συνεργασίας. Άλλοι διαδήλωναν κατά των ΗΠΑ».

Μάλιστα «πετώντας καρφί» στον κ. Τσίπρα για τη μετάλλαξη αυτή και την αλλαγή στάσης απέναντι στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «πλέον ως αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας εάν θέλει να μετέχει σε πορεία θα πρέπει να ξεκινάει από την Αμερικανική πρεσβεία και να καταλήγει στο Πολυτεχνείο».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στα σκάνδαλα που απασχολούν την επικαιρότητα, λέγοντας ειδικά για τη Novartis ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε την όλη υπόθεση για να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους της χωρίς η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης. Στηρίχθηκε σε «ένα ομολογουμένως υπαρκτό σκάνδαλο, το οποίο όμως δεν αφορά το κάδρο των πολιτικών προσώπων όπως το ‘χει δημιουργήσει ο Τσίπρας».

«Η ατζέντα είναι όλα στο βούρκο, συνεχής απαξίωση της πολιτικής. Είναι ατζέντα της Χρυσής Αυγής αυτή» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ενώ κόπτεται για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς, έχει καταντήσει ο μεγαλύτερος χορηγός της.

Δεσμεύθηκε δε ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η δικαιοσύνη θα διερευνήσει και το σκάνδαλο Novartis και όλες τις υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης.

«Η εποχή των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη τελειώνει με το που θα βγει η ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι εάν αναλάβει την εξουσία η ΝΔ θα σταματήσουν σημαντικές δικαστικές υποθέσεις είπε ότι μάλλον «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, θυμίζοντας ότι ο ίδιος έχει ζητήσει αλλαγή του από το 2006, αίτημα που δεν είχε στηριχθεί τότε από τον Συνασπισμό και δεσμευόμενος ότι με κυβέρνηση της ΝΔ το άρθρο θα αλλάξει.

Δεν παρέλειψε δε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία και σε αυτό το ζήτημα. «O  Τσίπρας κατακεραυνώνει την ΝΔ που δεν άλλαξε τη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών τόσα χρόνια, όμως οι υπουργοί του όπως ο Πολάκης και ο Καμμένος κρύβονται πίσω από το άρθρο 86. Η απόλυτη υποκρισία».

Σκιά που θέλησε να διαλύσει ο κ. Μητσοτάκης είναι και αυτή που αφορά τις προθέσεις του ως προ το δώρο των Χριστουγέννων. Επεσήμανε πως ποτέ δεν είπε ότι το θα κόψει και ότι όλο το θέμα που προέκυψε ήταν fake news και χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα. «Είπα ότι είμαι απέναντι στην επιδοματική πολιτική».

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΝΔ, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας, της παιδείας, επανέλαβε τις θέσεις του για προσέλκυση επενδύσεων και μείωση φόρων, για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και κάθαρση των Εξαρχείων, αλλά και για πρότυπα σχολεία και ανάδειξη της αριστείας.

Ζήτησε δε από τους πολίτες «καθαρή νίκη» της ΝΔ και αποστολή ξεκάθαρου μηνύματος στον ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των ευρωεκλογών. «Θέλω το μήνυμα που θα σταλεί να είναι σαφές και να μην αφήνει καμία αμφιβολία ότι η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα».

Προσδοκώ μια νίκη με διττή σημασία: Να αποτελεί ξεκάθαρη αποδοκιμασία για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια επίσης ξεκάθαρη επιδοκιμασία για τη ΝΔ, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τα όσα είπε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «ο κ. Μαρινάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και κάνει μια βαριά καταγγελία ότι ο κ. Παππάς, εκ μέρους του κ. Τσίπρα του ζήτησε να δώσει λεφτά στον κ. Καλογρίτσα για να φτιάξει ένα «ΣΥΡΙΖΟκάναλο»».

«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει αντίδραση από την κυβέρνηση; Εγώ θα είχα προσφύγει στη δικαιοσύνη», τόνισε και ανέφερε πως έχει τυπικές σχέσεις με τον επιχειρηματία. «Δεν έχω κοινωνικές ούτε φιλικές επαφές με τον κ. Μαρινάκη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εγώ θα είχα προσφύγει στη δικαιοσύνη», τόνισε και ανέφερε πως έχει τυπικές σχέσεις με τον επιχειρηματία. «Δεν έχω κοινωνικές ούτε φιλικές επαφές με τον κ. Μαρινάκη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τις βίαιες αντιδράσεις πολιτών εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε ότι η ΝΔ δεν έχει εκδώσει ανακοινώσεις που καταδικάζουν τις αντιδράσεις.

«Απορρίπτω οποιασδήποτε μορφής φυσική ή φραστική βία. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι οργισμένος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν με αυτή την τελευταία του φράση «κλείνει λίγο το μάτι» στους «αγανακτισμένους» έσπευσε να εξηγήσει ότι καταλαβαίνω την οργή τους, αλλά δεν δικαιολογώ το οποιασδήποτε μορφής μπούλιγνκ»

Πάντως, συμπλήρωσε, «Θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει γιατί η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή».

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση και με τη Συμφωνία αλλά και με την επικοινωνιακή διαχείρισή της έβαλε απέναντί του μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Στο βασικό ερώτημα των πολιτών που αντιδρούν: γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ποτέ. Περιμένω ακόμα τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του να τα εξηγήσουν αυτά στη Β. Ελλάδα».

Ερωτηθείς δε πώς θα χειριστεί μια κυβέρνησης της ΝΔ την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μετριάσω τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας».

Παράλληλα, τόνισε πως «αυθεντική Μακεδονία είναι η δική μας Μακεδονία», επισημαίνοντας πως «θα κάνουμε μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να υποστηρίξουμε τη Μακεδονία. Θα αγωνιστούμε να κατοχυρώσουμε τα ελληνικά προϊόντα, να κατοχυρώσουν τα σήματά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες το νέο μουσείο της Βεργίνας. Θα ήθελα να είναι ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε όλο το κόσμο το μεγαλείο του μακεδονικού πολιτισμού».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024