Μια ασυνήθιστη επίσκεψη είχαν σήμερα, Μ.Δευτέρα, τα ξημερώματα γερμανοί και ολλανδοί αστυνομικοί του Frontex στην Ορεστιάδα.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press ομάδα 61 μεταναστών ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα και κατευθύνθηκαν προς κτίριο στο κέντρο της Ορεστιάδας, όπου διαμένουν οι ξένοι αστυνομικοί και ξεκίνησαν να χτυπούν τα κουδούνια των διαμερισμάτων τους.
Μόλις άνοιξαν τις πόρτες τα στελέχη του Frontex οι μετανάστες τους είπαν πως προέρχονται από Συρία και Ιράκ και ζητούν άσυλο.
Άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που τους συνέλαβαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, έλεγαν ότι δεν έχει διευκρινιστεί πώς οι μετανάστες γνώριζαν τη διεύθυνση του οικήματος όπου μένουν οι αστυνομικοί του Frontex και δεν πήγαν σε αστυνομικό τμήμα όπως συνηθίζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από τη πολυκατοικία βρίσκονται οχήματα του Frontex που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής