Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στη Σρι Λάνκα: 138 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: 138 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Έξι εκρήξεις έγιναν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία συγκλόνισαν τη Σρι Λάνκα, εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών

Μακελειό με τουλάχιστον 138 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες  σημειώθηκε στη Σρι Λάνκα μετά από έξι εκρήξεις που έγιναν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία , εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε πολλές εκατοντάδες υπολογίζονται οι τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί μαζικά σε νοσοκομεία, όπως τονίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δύο εκρήξεις  στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν οι αρμόδιες Αρχές.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  έχει ενημερώσει πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες. Στην πρωτεύουσα ήταν μία εκκλησία και τρία πολυτελή ξενοδοχεία.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους υπευθύνους του, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

Εκτός από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 300.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024