Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Χρέος μας να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στις σύγχρονες απειλές
Την ανάγκη να θωρακιστεί η Δημοκρατία από τις σύγχρονες απειλές, τον ακραίο διχαστικό λόγο, το δημαγωγικό λαϊκισμό, τη διαπλοκή και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την κατάλυση της δημοκρατίας 52 χρόνια πριν
Την ανάγκη να θωρακιστεί η Δημοκρατία από τις σύγχρονες απειλές, τον ακραίο διχαστικό λόγο, το δημαγωγικό λαϊκισμό, τη διαπλοκή και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την κατάλυση της δημοκρατίας 52 χρόνια πριν.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως «Σήμερα η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Χρέος μας είναι να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στις σύγχρονες απειλές. Τον ακραίο διχαστικό λόγο. Τον δημαγωγικό λαϊκισμό. Τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Την διαπλοκή, σε κάθε της μορφή» και προσθέτει: «με το βλέμμα μπροστά να χτίσουμε την φωτεινή Ελλάδα της ελευθερίας και της προόδου. Έτσι θα τιμήσουμε τη Δημοκρατία. Γιατί αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα».
Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «η σκέψη όλων μας σήμερα γυρίζει 52 χρόνια πίσω, στις ταραγμένες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Την κατάλυση της ίδιας της Δημοκρατίας μας από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, αλλά και την εθνική τραγωδία της Κύπρου» και συμπληρώνει πως «τιμούμε όσους φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από το δικτατορικό καθεστώς, αλλά και όσους είχαν το σθένος και τη γενναιότητα να αντισταθούν».
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιμέτωποι με διώξεις Σκρέκας, Μπουκώρος, Σενετάκης και Παπακώστα – Να υποβαθμίσει το θέμα επιχειρεί το Μαξίμου
- «Σ’ αγαπώ έντονα» – Η Ζακλίν Λαμπά ήταν ερωτευμένη με τη Φρίντα Κάλο και παντρεμένη με τον Αντρέ Μπρετόν
- Τέταρτη σύλληψη για τη δολοφονική επίθεση στην Βάγια Νέστορα
- Αγγλία – Αργεντινή: Οι παίκτες της Αλμπισελέστε βρήκαν το παγούρι του Πικφορντ με τις σημειώσεις για τα πέναλτι (vid)
- Παχυσαρκία: Σε 15 ημέρες η λύση για τα φάρμακα, λέει η κυβέρνηση
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 66χρονος για τη φωτιά στο φράγμα Θέρμης