Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Να ξυπνήσει ο «κοιμώμενος γίγαντας» της κεντροαριστεράς

Γεννηματά: Να ξυπνήσει ο «κοιμώμενος γίγαντας» της κεντροαριστεράς

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα να σέρνεται μέσα στη μιζέρια ενός ψευτοδικομματισμού ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», τονίζει η Φώφη Γεννηματά ενόψει κάλπης.

Ψήφο-προμήνυμα ανατροπής στις εθνικές εκλογές χαρακτηρίζει η Φώφη Γεννηματά, τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στις ευρωπαϊκές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Mιλώντας στο Έθνος της Κυριακής η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσει ο «κοιμώμενος γίγαντας», εννοώντας τους κεντροαριστερούς πολίτες που –όπως είπε- «όχι αναίτια», επέλεξαν την αποχή τα προηγούμενα. «Καλούμε όλους όσους απογοητευμένοι απείχαν τα προηγούμενα χρόνια να έρθουν και να ψηφίσουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα να σέρνεται μέσα στη μιζέρια ενός ψευτοδικομματισμού ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Οι περισσότεροι είναι προοδευτικοί πολίτες του χώρου της Κεντροαριστεράς. Είναι ένας “κοιμώμενος γίγαντας” που ήρθε η ώρα να ξυπνήσει»,τονίζει.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι πολίτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για ψήφο αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα». Παράλληλα, έκανε λόγο για «ψήφο δύναμης, στο κίνημα, ψήφο προμήνυμα ανατροπής στις εθνικές εκλογές».

«Στις Ευρωεκλογές έχουμε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο μάχης για προοδευτικές αλλαγές στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές με τον Φρανς Τίμμερμανς, βγαίνουμε μπροστά για να δοθεί ένα τέλος στη λιτότητα και να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε ανθρώπους με όραμα και με σημαντικό έργο, αναγνωρισμένο από τις τοπικές κοινωνίες», επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

Απευθυνόμενη στους 17χρονους που ψηφίζουν πρώτη φορά, τους καλεί να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν «προοδευτικά προγράμματα που μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για στον τόπο τους». «Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε χώρο για τους νέους. Μαζί τους πάμε ξανά μπροστά», υπογραμμίζει.

Η κ. Γεννηματά δηλώνει ότι η μεγάλη διαφορά του Κινήματος Αλλαγής με τη δεξιά παράταξη και τη δεξιά πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πρόταση ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. «Ο τόπος χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης. Όσον αφορά το κοινωνικό κράτος, έχουμε δώσει τα διαπιστευτήρια μας σε αυτό τον τόπο. Είμαστε η παράταξη που το θεμελίωσε στην Ελλάδα. Είναι η μεγάλη μας διαφορά από την Δεξιά παράταξη αλλά και από την δεξιά πολιτική του ψευτοαριστερού ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά προκαλεί τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εθνικές εκλογές, εάν πιστεύει ότι θα τις κερδίσει.  «Ξέρει ότι οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη.  Άλλωστε αν πιστεύει, όπως λέει ότι θα τις κερδίσει, τον προκαλώ, να προκηρύξει εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Ιδού η Ρόδος. Όποτε και αν γίνουν πλέον, δεν θα αποφύγει την συντριβή. Ήδη νοιώθει την ανάσα του Κινήματος Αλλαγής και αυτό τον πανικοβάλλει. Το μόνο που καταφέρνει με τις «γέφυρες», είναι να γεφυρώσει την απόσταση στα ποσοστά μας, που όλο και μικραίνει», υπογραμμίζει.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι με την πολιτική του «τα αφήνει όλα στο έλεος των αγορών και διαλύει το κοινωνικό κράτος».  «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ως αντίδοτο στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά τη μείωση των φόρων. Την οποία όπως ισχυρίζεται θα πετύχει με περικοπές στο κράτος. Καμία αναφορά στις αναγκαίες αλλαγές στους όρους της συμφωνίας. Χωρίς αλλαγή στο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα, όλες οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη θα μείνουν στον αέρα. Πρόκειται ουσιαστικά να εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική  που εφαρμόζουν επί τέσσερα  χρόνια οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς.  Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Γι αυτό εμείς λέμε όχι άλλο πια δεξιά το τιμόνι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, η κ. Γεννηματά δηλώνει: «Ψηφίσαμε την άρση της ασυλίας για να φανεί η αλήθεια. Δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής με πρώτο τον κ. Λοβέρδο, που να μη βάζει ως προτεραιότητα ν’ αποκαλυφθεί η σκευωρία που για μας είναι ολοφάνερη».

Και προσθέτει: «Εμείς δεν κρυβόμαστε όπως οι Υπουργοί της Κυβέρνησης πίσω από τις ασυλίες και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις για την ουσία του ζητήματος. Αν κανείς παρακολουθήσει τί ακριβώς συνέβη, νομίζω θα καταλάβει πώς  υπήρξε μεθόδευση και θα αντιληφθεί τον τρόπο που αυτή στήθηκε».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024