Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Εργασίας: «Επικοινωνιακή ακροβασία» τα περί μείωσης συντάξεων για 80.000 ασφαλισμένους

Υπ. Εργασίας: «Επικοινωνιακή ακροβασία» τα περί μείωσης συντάξεων για 80.000 ασφαλισμένους

Με τη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι με υψηλό χρέος που σήμερα είναι εγκλωβισμένοι και δεν παίρνουν σύνταξη, λόγω της οφειλής, λέει το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας.

Με τη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι με υψηλό χρέος που σήμερα είναι εγκλωβισμένοι και δεν παίρνουν και δεν μπορούν να πάρουν καμία σύνταξη, λόγω της οφειλής, λέει το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει τα εξής:

«Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Real news”, που ισχυρίζεται πως λόγω της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία δήθεν μειώνονται 80.000 συντάξεις, διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα.

Με τη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις, η οποία για πρώτη φορά προβλέπει εκτός από το κούρεμα προσαυξήσεων και κούρεμα της βασικής οφειλής, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι.

Οι ασφαλισμένοι αυτοί έχουν υψηλό χρέος προς τα ταμεία και σήμερα είναι εγκλωβισμένοι. Δεν παίρνουν και δεν μπορούν να πάρουν καμία σύνταξη αν δεν μειώσουν την οφειλή τους. Δηλαδή δεν γίνονται δικαιούχοι σύνταξης λόγω χρεών, παρόλο που πληρούν τις άλλες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Άρα, μια σύνταξη που δεν υπάρχει, δεν μπορεί να μειωθεί. Και για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους δεν χορηγείται σύνταξη από τη στιγμή που η οφειλή τους ξεπερνά τα προβλεπόμενα όρια.

Η ρύθμιση και η μείωση των οφειλών δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι θα αποκτήσουν εισόδημα που σήμερα δεν έχουν και μέσω μίας μικρής παρακράτησης από τη σύνταξή τους θα αποπληρώσουν το χρέος τους.

Είναι φανερό ότι αυτή η εξέλιξη δεν συνιστά μείωση συντάξεων αλλά αντίθετα μία τεράστια ανακούφιση και ουσιαστική στήριξη σε χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι την περίοδο της κρίσης και πριν από αυτή βρέθηκαν σε αδυναμία καταβολής εισφορών και σώρευσαν οφειλές.

Προφανώς, όπως ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης σχετίζεται με το ύψος των εισφορών που καταβάλλονται.

Συνεπώς, η αναφορά του δημοσιεύματος σε δήθεν μείωση μίας υποθετικής σύνταξης αποτελεί επικοινωνιακή ακροβασία αν δεν είναι συνειδητή και σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024