Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ κράτησε την κούπα στο «σπίτι» του

Ο ΠΑΟΚ κράτησε την κούπα στο «σπίτι» του

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τον Ηρακλή (αυτή τη φορά με 3-1 σετ) στον τελικό του Κυπέλλου και πανηγύρισε την δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη συνολικά κατάκτησή του.

Ο ΠΑΟΚ κρατά τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας στους άνδρες στην τροπαιοθήκη του. Στον τελικό της Ιεράπετρας, ο δικέφαλος επικράτησε και πάλι του Ηρακλή (αυτή τη φορά με 3-1 σετ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Αυτή ήταν η τρίτη κούπα για τους ασπρόμαυρους στον θεσμό, μετά τις κατακτήσεις του 2018 και του 2015, ενώ ο Γηραιός παρέμεινε στις έξι κατακτήσεις (η τελευταία το 2012).

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ Ο Γκάρετ Μουαγκουτούτια με 23 πόντους στην επίθεση, ενώ πολύτιμη καθοριστικός ήταν ο Νιλς Κλαπβάϊκ στο σπουδαίο τέταρτο σετ που έληξε με 27-25 για το συγκρότημα του Φιλίπο. Πολύτιμος και  Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς με συμβολή σε πολλούς τομείς. Ο δικέφαλος βασίστηκε στην υποδοχή του, ενώ πήρε 28 πόντους από τα λάθη του αντιπάλου του.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 4-3, όμως η συνέχεια ανήκε στον Ηρακλή. Με αποτελεσματική επίθεση (Μαυροβουνιώτης, Κλίντι) και εκμεταλλευόμενος τα αρκετά λάθη του δικεφάλου (8π. για τον Γηραιό στο διάστημα αυτό), οι κυανόλευκοι κατάφεραν να προσπεράσουν και να διατηρούν μια διαφορά 3-5 πόντων (5-8, 16-20), η οποία έφτασε ακόμη και το +6 (13-19).

Το δεύτερο σετ είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την υποδοχή του, περιόρισε τα λάθη και απέναντι σε έναν Ηρακλή που ήταν κακός αμυντικά, κυριάρχησε. Ο Ηρακλής άντεξε στο σετ μέχρι το 4-4 καθώς στη συνέχεια οι ασπρόμαυροι ξέφυγαν (ηγετικός στην επίθεση ο Μουαγκουτούτια) με 8-5, 12-7 ενώ το προβάδισμα «εκτοξεύθηκε» ακόμη και σε διψήφιο αριθμό (19-9, 22-10). Ετσι το τελικό 25-12 και η ισοφάριση 1-1 στα σετ ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Στο τρίτο σετ είχαν ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι, με τον Ηρακλή να παρουσιάζεται πιο «σκληρός» στην άμυνα, να αποφεύγει τα πολλά λάθη του δεύτερου και να παίρνει αρκετούς πόντους από διάφορους παίκτες, όπως ο Κλίντι, ο Ποπόφ και ο Φέργκιουσον.

Ο ΠΑΟΚ με τον εξαιρετική Μουαγκουτούτια έδειξε τάσεις… φυγής από νωρίς (8-4, 11-8), όμως οι κυανόλευκοι κατάφεραν να επιστρέψουν (11-10, 15-13.) βασιζόμενοι στα όσα αναφέρουμε πιο πάνω. Μέχρι εκεί όμως καθώς ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με τους Σαφράνοβιτς (έκανε αθόρυβη δουλειά), Τακουρίδη και βεβαίως τον Μουαγκουτούτια «άνοιξε» τη διαφορά (22-15) για να επικρατήσει με και να κάνει το 2-1 στα σετ.

Ο Ηρακλής δεν ήταν διατεθειμένος να παραδοθεί έτσι απλά και στο τέταρτο σετ τα έδωσε όλα προκειμένου να ισοφαρίσει σε 2-2 και να οδηγήσει τον τελικό σε τάι μπρέικ. Ετσι είχαμε ένα συγκλονιστικό σετ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες Ο ΠΑΟΚ προσπέρασε με 18-15, όμως ο Γηραιός απάντησε με ένα εντυπωσιακό 7-3 για να προσπεράσει με 21-22 και στη συνέχεια 22-23 (με Κλίντι, Ποπόφ)!

Το ματς πήγαινε πλέον πόντο πόντο με τον δικέφαλο να διατηρεί την ψυχραιμία του και με ηγέτη τον  Κλαπβάϊκ πήρε τον τίτλο. Ο Κλαπβάϊκ ήταν εκείνος που πήρε τους τελευταίους έξι πόντους για την ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ να τελειώνει το ματς με 3-1 σετ.

Τα σετ: 20-25, 25-12, 25-20, 27-25

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024