
Βενεζουέλα: Τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της χώρας ετοιμάζει ο Γκουαϊδό
Η ημερομηνία αυτής της νέας κινητοποίησης είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς κάθε 1η Μαΐου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας οργανώνει ογκώδεις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, κάλεσε σήμερα για «τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία» της χώρας του, την Πρωτομαγιά, με στόχο να μπει τέλος στον «σφετερισμό» της εξουσίας, όπως καταγγέλλει, εκ μέρους του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.
«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία αυτής της χώρας, την 1η Μαΐου, για να αξιώσουν να τερματιστεί οριστικά ο σφετερισμός» είπε ο Γκουαϊδό, σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών του σε πλατεία του Καράκας.
«Μιραφλόρες! Μιραφλόρες!» φώναζε το πλήθος, αναφερόμενο στο προεδρικό μέγαρο της Μιραφλόρες.
«Το σημείο εκκίνησης αυτής της διαδήλωσης θα είναι εκεί απ’ όπου θα απαιτήσουμε να τελειώσει οριστικά ο σφετερισμός» τους απάντησε ο Βενεζουελάνος πολιτικός, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στο προεδρικό μέγαρο, που βρίσκεται στην καρδιά του Καράκας.
Η ημερομηνία αυτής της νέας κινητοποίησης είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς κάθε 1η Μαΐου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας οργανώνει ογκώδεις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νάουσα: Το «πείραμα» που μπορεί να αλλάξει τα πάντα – Ο Δήμαρχος μιλάει στο in
- ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία – Είχε χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης
- Πώς θα διορθώσετε λάθη στις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις – Τα βήματα
- Ηνωμένα Έθνη: 47 γυναίκες και κορίτσια σκοτώνονταν καθημερινά στον πόλεμο στην Γάζα
- Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με πρόστιμα Γιαννακόπουλο και Αταμάν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Αδημοσίευτα σκίτσα του «Γουίνι το Αρκουδάκι» αποκαλύπτουν πώς γεννήθηκε ο ήρωας




