Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρεαλ-ιστικά έγιναν σκούρα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό

Ρεαλ-ιστικά έγιναν σκούρα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός... έσπασε τα καλάθια και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Ρεάλ (78-63) που πέτυχε το 2-0 στη σειρά και κόλλησε στον τοίχο το Τριφύλλι

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός στη Μαδρίτη. Το Τριφύλλι υπέστη και δεύτερη ήττα στα πλέι οφ και πλέον τα πράγματα έγιναν Ρεαλ-ιστικά σκούρα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

Το Τριφύλλι που μετράει τέσσερις ήττες από τους Ισπανούς σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ την τρέχουσα σεζόν καλείται να κερδίσει τρεις αγώνες στη σειρά (οι δύο επόμενοι στο ΟΑΚΑ).

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι πως ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει πιο κοντά από τις υπόλοιπες φιλοξενούμενες ομάδες στο μπρέικ στα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφτης διοργάνωσης, αλλά έμελλε να είναι και η μοναδική που δεν «έσπασε» την έδρα του αντιπάλου σε δύο απόπειρες.

Ας ξετυλίξουμε όμως από την αρχή το κουβάρι του αποψινού αγώνα. Η Ρεάλ ήταν… ταύρος απόψε και «ποδοπάτησε» τον Παναθηναϊκό.

Οι Ισπανοί ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά, καθώς ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια και καθοδηγούμενοι από τον εκπληκτικό Καμπάτσο έφτασαν άνετα στην επικράτηση έχοντας ακόμα μια νίκη για να φτάσουν στο Φάιναλ φορ.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός ήταν… απών. Από τα πρώτα λεπτά έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ήταν άστοχος και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τους αντιπάλους του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να τρέχει και… να μην φτάνει. Οι Ισπανοί ήταν καταιγιστικοί σε άμυνα και επίθεση, αναγκάζοντας τον Καλάθη να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, να μην έχει καθαρό μυαλό και να μην μπορεί να οργανώσει σωστά.

Την ίδια στιγμή ο Πρέπελιτς έδινε λύσεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προηγήθηκε με 24-8 στο 11’.

Οι πράσινοι ήταν απίστευτα άστοχοι έχοντας μόλις 3/17 σουτ και 8 λάθη με τη Ρεάλ να έχει 6/8 τρίποντα. Ο Πιτίνο πέρασε στο παρκέ τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδωσε λύσεις στην άμυνα, ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας και ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

Έτσι με τον Βουγιούκα να δίνει πόντους και τον Τόμας να βρίσκει στόχο η ομάδα του Πιτίνο κατάφερε να μειώσει σε 33-24 στο 17’ και να κλείσει το πρώτο μέρος με 35-26. Ηταν ξεκάθαρο πως τα δύο πρώτα δεκάλεπτα ανήκαν εξ ολοκλήρου στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση απέναντι σε έναν κακό Παναθηναϊκό.

Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά έγιναν χειρότερα για τον Παναθηναϊκό. Ο Καμπάτσο… κατάπιε όλα τα γκαρντ του «τριφυλλιού» καθώς οργάνωσε, πίεσε στην άμυνα, σκόραρε και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στους 21 πόντους διαφορά (59-38 στο 29’).

Ο Πιτίνο στην απέναντι πλευρά έβλεπε τους παίκτες του να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, να αστοχούν απελπιστικά και να μην μπορούν σε κανένα σημείο του αγώνα να βρουν λύσεις.
Στην υπόλοιπη διάρκεια το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, μια και ο Παναθηναϊκός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και να απειλήσει τη Ρεάλ η οποία έκανε διαχείριση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 78-63

Από τη Ρεάλ Μαδρίτης οι Τέϊλορ (11π.), Καμπάτσο (13π, 7ας, 9ας), Πρέπελιτς (9π.) και Ράντολφ (10π., 5ρ) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον Παναθηναϊκό ουδείς διασώθηκε…

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 35-26, 61-41, 78-63

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024