Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργός... lost in space

Υπουργός… lost in space

O Παππάς φαίνεται ότι είναι υπεράνω απαντήσεων και εξηγήσεων στις καταγγελίες. Δεν ασχολείται με τα γήινα μιας κι αποφάσισε να ασχοληθεί με τα… διαστημικά.

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο υπουργός, αναρωτήθηκαν πολλοί, μετά τις αποκαλύψεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Καλογρίτσα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξαφανίστηκε σε σημείο μάλιστα που να ετοιμάζονται στο υπουργείο να βγάλουν… Silver Alert.

Όμως, ο Παππάς φαίνεται ότι είναι υπεράνω απαντήσεων και εξηγήσεων στις καταγγελίες. Δεν ασχολείται με τα γήινα μιας κι αποφάσισε να ασχοληθεί με τα… διαστημικά.

Πήγε λοιπόν σε ημερίδα με θέμα: «Hellas to the Moon» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ, υπό την αιγίδα του Παππά μάλιστα.

Όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο τύπου:

Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού της αποστολής ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΛΔΟ και NASA πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, ενώ οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, των ερευνητικών κέντρων και των εταιρειών, που υπέβαλαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρουσίασαν τις προτάσεις τους, αναφέροντας διεξοδικά τα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή της κάθε πρότασης.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, ο υπουργός ‘Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο πρόεδρος του ΕΛΔΟ Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ο πρόεδρος του ΕΒΙΔΙΤΕ και μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΔΟ Θανάσης Πότσης, και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ Γιώργος Μαντζούρης.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, στον χαιρετισμό του είπε ότι «αισθανόμαστε υπερήφανοι που η χώρα ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί, από το οποίο θα εκκινήσει το μεγάλο εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της Σελήνης στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA.

Ένα χρόνο από τη δημιουργία του ΕΛΔΟ, είμαστε σε θέση να οραματιζόμαστε το διαστημικό μέλλον της χώρας, όχι με αποσπασματικές εφαρμογές και δράσεις, αλλά συντεταγμένα, καταφέρνοντας να τοποθετήσουμε τη χώρα στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη ως ισότιμο εταίρο».

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «η Ελλάδα τα προηγούμενα έτη δεν είχε συγκεκριμένη πολιτική και στρατηγική για το διάστημα. Σήμερα έχουμε δρομολογήσει και εκκινήσει πολλαπλές δράσεις ως μέρος μιας γενικότερης σχεδιασμένης εθνικής ολιτικής.

Με τις ενέργειες του υπουργείου μας και του ΕΛΔΟ διασφαλίσαμε την ενασχόληση της χώρας με όλα τα επίπεδα του διαστημικού χώρου: υλοποιήθηκε το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων για τα μεσαία ύψη, διασφαλίσαμε την εθνική τροχιακή θέση με τους δορυφόρους Hellas Sat 3 και 4. Πλέον, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας στις αποστολές της ΝΑSΑ στη Σελήνη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι ενέργειες αυτές είναι μια παρακαταθήκη υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις επόμενες γενεές σε μια χώρα, η οποία ανακτά το βηματισμό της, έχει βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται πλέον σε μία πορεία βιώσιμης ανάπτυξης».

Λαλίστατος

Όλα αυτά είπε ο λαλίστατος κ. Παππάς ο οποίος όταν είναι για θέμα… πάνω από τη Γη μιλάει και λέει πολλά. Αυτοπροβάλλεται, δείχνει πόσο… μετριόφρων είναι γύρω από τη δουλειά του στο υπουργείο, όμως, κουβέντα για το ρόλο του ως «υπουργού – καναλάρχη».

Πολλοί στο υπουργείο του μάλιστα έχουν χαρακτηρίσει τον Παππά «κοψοκορδελάκια» επειδή πάει μόνο σε εγκαίνια και σε ημερίδες όπως η παραπάνω. Τώρα, όμως, με τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για ελληνική αποστολή στη Σελήνη άρχισαν να λένε ότι είναι ιδανικός για πρωταγωνιστής σε ταινία τύπου… Lost in Spase.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024