Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωκοινοβούλιο: Προβάδισμα του ΕΛΚ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ευρωκοινοβούλιο: Προβάδισμα του ΕΛΚ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε τη νέα δέσμη προβολών για το πώς μπορεί να μοιάζει η επόμενη σύνθεσή του με βάση δεδομένα από δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στα κράτη μέλη της ΕΕ μέχρι τις 15 Απριλίου 2019.

Πρωτιά για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP) «βλέπει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις τελευταίες προβλέψεις του για τις ευρωεκλογές, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Βάσει της πρόθεσης ψήφου στην ΕΕ των 28 στην κατανομή των 751 εδρών στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η προβολή φέρνει πρώτο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) με 180 έδρες. Ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες (S&D) με 149 έδρες και η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Alliance of Liberals and Democrats for Europe, ALDE)  με 76 έδρες. Οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) λαμβάνουν 66 έδρες. Από 62 έδρες συγκεντρώνουν η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF) και τα Άλλα Κόμματα.

Οι  Πράσινοι-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens-EFA) λαμβάνουν 57 έδρες. Τις 46 έδρες φτάνει η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά – Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NLG) και τις 45 έδρες η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD).

Όσον αφορά στην Ελλάδα, οι ίδιες προβλέψεις έδειξαν σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά σχεδόν 11 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (34,6% έναντι 23,8%).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024