Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση Εξάρχεια: Τρεις συλλήψεις και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Επιχείρηση Εξάρχεια: Τρεις συλλήψεις και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Σε τρεις συλλήψεις και 68 προσαγωγές μεταναστών προχώρησε η Αστυνομία, κατά την επιχείρηση της το πρωί της Πέμπτης στα Εξάρχεια.

Σε τρεις συλλήψεις και 68 προσαγωγές μεταναστών προχώρησε η Αστυνομία, κατά την επιχείρηση της το πρωί της Πέμπτης στα Εξάρχεια.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ ήταν να απομακρύνει τους καταληψίες από τα δύο κτίρια, από τα οποία, το ένα είναι παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 3 χρόνια, ενώ το δεύτερο, που βρίσκεται επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, είχε καταληφθεί από αντιεξουασιαστές στις 21 Απριλίου 2014.

Οι δύο αλλοδαπές, η μια Ιταλίδα και η άλλη Γαλλίδα, που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της νέας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στα Εξάρχεια, σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, συνελήφθησαν κατηγορούμενες για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Eπίσης η Αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε 2 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 πυρσούς ναυτιλίας, καπνογόνο, 2 σφεντόνες και 34 μεταλλικά σφαιρίδια.

Τα «όπλα» βρέθηκαν στην κατοχή των δύο αλλοδαπών γυναικών για τις οποίες σχηματίστηκε και δικογραφία περί κατοχής όπλων.

Παράλληλα, οι 68 αλλοδαποί, που είναι μεταξύ άλλων, από Συρία, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο, οι οποίοι βρίσκονταν σε κτίριο που επίσης τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Μπουμπουλίνας, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Εκτός από τις δύο γυναίκες, κατά τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων συνελήφθη σε διαμέρισμα, κοντά στον λόφο Στρέφη, ένας 50χρονος, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών.

Για να μπορέσουν στα μπουν στα Εξάρχεια οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αποφύγουν το προηγούμενο φιάσκο και να βγουν από το… «άβατο» ασφαλείς, έστειλαν ισχυρότατες δυνάμεις ενώ απέφυγαν να πλησιάσουν την κεντρική πλατεία.

Τους απομάκρυναν με πούλμαν

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περίπου 70 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στα υπό κατάληψη κτίρια. Μάλιστα για τη μεταφορά τους από τα Εξάρχεια στη ΓΑΔΑ είχαν επιστρατευθεί πούλμαν και βανάκια.

Πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι είχαν βρει στέγη εκεί, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος τους έστειλε στα συγκεκριμένα κτίρια.

Kάνναβη, μεθαμφεταμίνη και LSD

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σε ένα διαμέρισμα όπου διέμενε ένας 52χρονος καθώς και σε ένα άλλο που χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος των ναρκωτικών (καβάτζα), βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1- κιλού και -435- γραμμαρίων,

-κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους -35- γραμμαρίων,

-μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,

-εννέα (9) χαρτάκια εμποτισμένα με LSD,

-δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

-εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης {μετασχηματιστής, λάμπα, τμήμα εξαερισμού, τρία (3) καλώδια, πλήθος νάιλον συσκευασιών}

-τέσσερα (4) πλαστικά δοχεία με υγρό λίπασμα,

-πλαστικό δοχείο με υγρό ρύθμισης όξινου PH,

-δυο (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και

-Χειρόγραφες σημειώσεις

Ο 52χρονος συλληφθείς, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024