Τους «αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, το δημοκρατικό κόσμο», χαρακτήρισε ως κινητήρια δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής

Τους «αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, το δημοκρατικό κόσμο», χαρακτήρισε ως κινητήρια δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερα θετική δυναμική των πρώτων βημάτων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και στην αναγκαιότητα συγκρότησης πλατιών τοπικών  επιτροπών στήριξης σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας ότι «η μαζική προσέλευση  στις πρόσφατες εκδηλώσεις δείχνει την ισχυρή κοινωνική βάση του νέου εγχειρήματος, το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης, αλλά και ενεργοποίησης των ευρύτερων λαϊκών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων».

Όπως ανέφερε στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά και στην καμπάνια του εκλογικού σχήματος, θα αναδειχτούν οι προγραμματικές θέσεις, το σχέδιο και το όραμα της προοδευτικής συμπαράταξης, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη και επεσήμανε ότι ταυτόχρονα θα αναδειχτούν τα μεγάλα πολιτικά διλήμματα της επόμενης περιόδου, στη βάση των οποίων θα συγκροτηθεί και η πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς, μεταξύ των προοδευτικών και των συντηρητικών δυνάμεων.

«Τα διλήμματα αυτά αφορούν τόσο την κατεύθυνση που θα πάρει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη,  και το αν ο πιστός φίλος του Κ. Μητσοτάκη και εχθρός της Ελλάδας Μ. Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, όσο  και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, το κοινωνικό  κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, το εισόδημα των πολιτών, την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους μισθούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι: «κινητήρια δύναμή μας είναι  οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr