«Σήμερα, ξεκινάμε έναν νέο αγώνα, έναν όμορφο αγώνα προκειμένου οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες να μας ξαναεμπιστευθούν»

«Αποκτήσαμε τη χαμένη περηφάνια μας». Η φράση αυτή είναι που έμεινε περισσότερο από την ομιλία του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, πριν παρουσιάσει επίσημα το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Μέσα σε βροχή από χειροκροτήματα ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν την προηγούμενη πενταετία αλλά και στα όσα έχουν σχεδιαστεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, αφού έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής από το 2014 έως το 2019, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πριν από 5 χρόνια ξεκινήσαμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με μια ομάδα ανθρώπων με πραγματική αγάπη για τον Πειραιά, να κάνουμε ένα όνειρό μας πραγματικότητα. Να ξαναγεννηθεί ο Πειραιάς. Να γίνει μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη Ευρωπαϊκή, μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε και τη θέλουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή δούλεψε σκληρά τα τελευταία 5 χρόνια, με προγραμματισμό και λεπτομερή σχεδιασμό, προσθέτοντας: «Δεν το βάλαμε κάτω, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Παρά την πολιτική αστάθεια, την οικονομική και κοινωνική κρίση, συνεχίσαμε να παλεύουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές μας. Και είμαστε υπερήφανοι, διότι πετύχαμε πολλά».

Τα έργα που έγιναν

Αναλυτικότερα με το έργο που υλοποιήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια στην πόλη, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή, κατάφερε να εξασφαλίσει 80 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά πάνω από 111.000.000 για την ανάπτυξη του Πειραιά. Επιπλέον αναφέρθηκε στις επενδύσεις που υλοποιούνται στην πόλη, στα οικονομικά του Δήμου, στη μείωση των τελών, λέγοντας πως για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση μειώθηκαν 10% τα δημοτικά τέλη, στις μεγάλες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή όπως είναι η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η αξιοποίηση του Πύργου και η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου. Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη σημαντική κοινωνική πολιτική που έχει αναπτύξει ο Δήμος, σε αναπλάσεις πλατειών, μεγάλων εμπορικών πεζόδρομων και παιδικών χαρών, στις μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που έχει υλοποιήσει ο Δήμος.

Μάλιστα ο κ. Μώραλης ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι το 2015 ήταν ουσιαστικά μια «χαμένη» χρονιά για τη χώρα, λόγω των 2 εκλογικών αναμετρήσεων και του δημοψηφίσματος, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να υλοποιήσει και να δρομολογήσει σημαντικές παρεμβάσεις.

Επιπλέον ο κ. Μώραλης, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή με τις καθυστερήσεις έργων εξαιτίας της κεντρικής διοίκησης, όπως είναι το τραμ, το μέτρο, η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά, καθώς και η έλλειψη  ασφάλειας στην πόλη, λόγω υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων.

Ο κ. Μώραλης στη συνέχεια επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα 5 χρόνια, αποδείξαμε ότι είναι εφικτό μια δημοτική ομάδα να υπηρετεί τους δημότες. Είμαστε μια δημοτική αρχή που νοιάζεται να λύσει τα προβλήματα και όχι να παίξει κομματικά παιχνίδια», προσθέτοντας  πως στις δημοτικές εκλογές οι δημότες ψηφίζουν για Δήμαρχο και όχι για τον επόμενο πρωθυπουργό.

Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στους 12 άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», το οποίο θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά και θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στους πόρους της Ο.Χ.Ε. Αναλυτικότερα:

1ος Άξονας: Καλύτερη ζωή στην πόλη

2ος Άξονας: Φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη

3ος Άξονας: Ώθηση στην οικονομία της πόλης

4ος Άξονας: Έμφαση στη  Γαλάζια Οικονομία και την  Επιχειρηματικότητα

5ος Άξονας: Προτεραιότητα στις Γειτονιές

6ος Άξονας: Ο Πολιτισμός στο επίκεντρο

7ος Άξονας: Ο Πειραιάς Προορισμός

8ος Άξονας: Αθλητισμός για όλους

9ος Άξονας: Νέα «Έξυπνη Πόλη»

10ος Άξονας: Αλλάζουμε την εικόνα της πόλης

11ος Άξονας: Ανοιχτή και Έξυπνη Διακυβέρνηση

12ος Άξονας: Σχεδιάζουμε τον Πειραιά του 2030

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρουσίασε στη συνέχεια τους υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Κλείνοντας ο κ. Μώραλης τόνισε: «Σήμερα, ξεκινάμε έναν νέο αγώνα, έναν όμορφο αγώνα προκειμένου οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες να μας ξαναεμπιστευθούν. Ο «Πειραιάς Νικητής», συνεχίζει δυναμικά. Ως ένας υπερκομματικός συνδυασμός, μακριά και έξω από κόμματα, ο οποίος συγκεντρώνει άξιους και ικανούς υποψηφίους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι καταφέραμε να φέρουμε κοντά μας ακόμα περισσότερους ανθρώπους που έβαλαν στην άκρη κομματικές πεποιθήσεις, που παραμέρισαν τις όποιες διαφωνίες και αντιθέσεις και συνεργάζονται με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσουν το συμφέρον των Πειραιωτών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr