Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσες θερμίδες έχουν όλα τα φαγητά του Πάσχα (λίστα)

Πόσες θερμίδες έχουν όλα τα φαγητά του Πάσχα (λίστα)

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Χρύσα Παραδείση, 68 παραδοσιακές συνταγές» - Χρύσα Παραδείση: Μία σπάνια έκδοση που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία!

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί του και οι… γευστικές προκλήσεις. Τα πασχαλινά εδέσματα είναι πολλά και λαχταριστά γι’ αυτό και όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα φαγητά που θα φάνε και στις θερμίδες που θα πάρουν.

——————————————————————–

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Χρύσα Παραδείση, 68 παραδοσιακές συνταγές»

Χρύσα Παραδείση

Μία σπάνια έκδοση που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία!

68 αλμυρές και γλυκές, παραδοσιακές συνταγές για νέους και όχι μόνο μάγειρες και μαγείρισσες από τη μεγαλύτερη ελληνίδα μαγείρισσα όλων των εποχών.

Η Χρύσα Παραδείση μας μυεί στα μυστικά της κουζίνας!

Νόστιμες, και πάνω απ’ όλα αγνές, αλμυρές και γλυκές κλασικές συνταγές, μαζί με όλες τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες που χρειάζονται όχι μόνο οι νέες νοικοκυρές αλλά και οι πιο έμπειρες.

Και μαζί

Γιώργος Γεννηματάς – Αφιέρωμα

———————————————————————

Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται αρκετά από αυτά που θα βρεθούν στο Πασχαλινό σας τραπέζι και όπως θα δείτε πολλά από αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε λίπος και σε θερμίδες. Για το λόγο αυτό χρειάζεται προσοχή για όσους θα ήθελαν να προσέξουν αυτές τις μέρες, ώστε η ζυγαριά τους να μην τους απογοητεύσει μετά την ημέρα της Λαμπρής. Ας δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε λοιπόν, λίγο πιο οργανωμένα ώστε και να περάσουμε όμορφα αλλά και να μην μας «κοστίσει» ακριβά!

Μερικά επιπλέον tips:

*Προτιμήστε μια λεπτή φέτα τσουρέκι, αντί για πασχαλινά κουλουράκια, στο πρωινό της Λαμπρής για να συνοδέψετε τον καφέ σας ή το γάλα σας.

*Συνοδέψτε με άφθονη σαλάτα το ψητό κρέας σας κατά τη διάρκεια του γεύματος, ώστε να αυξήσετε την ικανότητα πρόκλησης κορεσμού και να γλιτώσετε από μια πιθανή υπερκατανάλωση φαγητού συνολικά μέσα στην ημέρα.

*Αν το κύριο κρέας της ημέρας είναι κατσίκι αντί για αρνί θα σας γλιτώσει από αρκετές  θερμίδες και λίπος, καθότι όποιο κομμάτι και αν επιλέξετε από το κατσίκι, είναι συγκριτικά καλύτερη επιλογή από το αντίστοιχο του αρνιού σε λίπος.

*Προτιμήστε κόκκινο κρασί για να συνοδέψετε το γεύμα σας, αντί για μπύρα. Ένα ποτήρι κρασί αντιστοιχεί σε 70-90 θερμίδες, από το αντίστοιχο της μπύρας που έχει 150 θερμίδες, και έτσι θα σας γλιτώσει από αρκετή ενέργεια μιας και η μέρα μπορεί να συνοδευτεί από άφθονο αλκοόλ.

*Αν τα καταφέρετε, αποφύγετε την κατανάλωση γλυκών σε μία ήδη υπερφορτωμένη ενεργειακά ημέρα! Το γλυκό σίγουρα μπορείτε να το ξαναβρείτε τις επόμενες ημέρες. Μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα την ημέρα του Πάσχα, στην οποία ήδη οι ποσότητες του φαγητού θα είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με μια τυπική σας ημέρα.

*Κλείστε την ημέρα σας με έναν όμορφο περίπατο ή μια βόλτα περπατώντας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και παράλληλα θα σας εξασφαλίσει μια μικρή απώλεια ενέργειας.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024