Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το βασίλειο της ανομίας - Μια επίθεση κατά αστυνομικού ανά δύο ημέρες στα Εξάρχεια

Το βασίλειο της ανομίας – Μια επίθεση κατά αστυνομικού ανά δύο ημέρες στα Εξάρχεια

Τα κακοποιά στοιχεία που βρίσκουν καταφύγιο στην ιστορική αυτή γειτονιά έχουν αναγάγει σε χόμπι (αν όχι επάγγελμα...) τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ οι οποίοι μόνο το φετινό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια, όπου το 2018 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019 καταγράφηκαν συνολικά 236 επιθέσεις.

Τα κακοποιά στοιχεία που βρίσκουν καταφύγιο στην ιστορική αυτή γειτονιά έχουν αναγάγει σε χόμπι (αν όχι επάγγελμα…) τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ οι οποίοι μόνο το φετινό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου έχουν γίνει 28 φορές στόχος των μολότοφ που εκτοξεύουν εναντίον τους κουκουλοφόροι

Η πλειοψηφία των επιθέσεων σημειώνεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, έξω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου όπου οι κουκουλοφόροι βρίσκουν καταφύγιο όταν καταδιώκονται από τις διμοιρίες. Στο σημείο αυτό έχουν καταγραφεί 55 επιθέσεις, ενώ οι αστυνομικοί που φυλάσσουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν γίνει στόχος επιθέσεων 8 φορές.

Για πολλοστή φορά ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλών Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως «Με τον τρόπο που λειτουργεί η αστυνομία, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ εκεί γίνονται στόχοι σε πεδίο βολής. Κάποια στιγμή, αν δεν αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων, θα φτάσουμε στο μη παρέκει».

Στο συγκεκριμένο σημείο μάλιστα, οι αστυνομικοί που επιχειρούν να κυνηγήσουν τους αναρχικούς στα στενά που οδηγούν προς την πλατεία Εξαρχείων, δέχονται γλάστρες και πέτρες, στα κεφάλια τους από…αλληλέγγυους που εμφανίζονται στα μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών.

Τέσσερις επιθέσεις κατά αστυνομικών, έχουν καταγραφεί και στην οδό Μπουμπουλίνας. Την ίδια στιγμή, συνολικά το 2018 κατεγράφησαν 106 επιθέσεις κατά των αστυνομικών που πραγματοποιούν στατική φύλαξη στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα και ακόμη 64 επιθέσεις στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αποτέλεσμα των άγριων επιθέσεων που δέχονται οι αστυνομικοί που καλούνται να διατηρήσουν την κανονικότητα στα όρια των Εξαρχείων, καθώς εντός της περιοχής η πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλότητα, είναι οι δεκάδες τραυματισμοί. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας το 2018 τραυματίστηκαν συνολικά 83 αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, ενώ μόλις το πρώτο τετράμηνο του 2019, έχουν τραυματιστεί με πέτρες και βόμβες μολότοφ, τέσσερις αστυνομικοί.

Προσαγωγές και συλλήψεις

Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις, σε σχέση με την έκταση των επεισοδίων που καταγράφονται στην περιοχή των Εξαρχείων, χαρακτηρίζονται πενιχρές από τους κατοίκους, που βλέπουν την περιοχή τους να υποβαθμίζεται μέρα με την ημέρα και να έχει παραδοθεί στις διαθέσεις «μπαχαλάκηδων». Έτσι, λοιπόν, συνολικά απο τον Ιανουάριο του 2018 έως και το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, έχουν γίνει 104 συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια και επιθέσεις κατά αστυνομικών, ενώ έχουν γίνει και 113 προσαγωγές ατόμων, που θεωρήθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες και δράσεις κατά αστυνομικών στην περιοχή.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024