Με τον όρο «Μακεδονικός» φιγουράρει σύνδεσμος μεταλλουργίας της γείτονος, αυτή τη φορά  στη μεγάλη διεθνή έκθεση Hannover Messe 2019 στο Ανόβερο, στο πλαίσιο του Φόρουμ για τον Βιομηχανικό Εξοπλισμό.

Με τον όρο «Μακεδονικός» φιγουράρει σύνδεσμος μεταλλουργίας της γείτονος, αυτή τη φορά  στη μεγάλη διεθνή έκθεση  Hannover Messe 2019 στο Ανόβερο, στο πλαίσιο του Φόρουμ για τον Βιομηχανικό Εξοπλισμό.

Στο περιθώριο της έκθεσης οργανώθηκε συζήτηση για τις δυνατότητες της μεταλλουργίας της χώρας, αλλά βεβαίως αυτό που προβάλλεται είναι o «Μακεδονικός Μεταλλουργικός Ηλεκτρολογικός Σύνδεσμος»(ΜΑΜΕΙ).

Μετά τα όσα έχουν γίνει η βορειομακεδονική πλευρά, στην ιστοσελίδα της οποίας εξακολουθεί να ονομάζεται www.investinmacedonia.com,  υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει το επίσημο όνομα της χώρας. Πάντως στην πλειοψηφία των εκδηλώσεων κυριάρχησε το «Μακεδονία». Όπως συνέβη και σε προηγούμενη έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, αναδεικνύονται συνέπειες των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών,  με την υπογραφή της Αθήνας στην ελεύθερη χρήση των όρων «Μακεδονία, Μακεδονικός, Μακεδόνας» για κάθε φορέα η οργάνωση που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος.

Αποτέλεσμα είναι όλοι οι επισκέπτες διεθνούς έκθεσης να ενημερώνονται για τις δυνατότητες του «μακεδονικού» κλάδου της μεταλλουργίας και μάλλον ελάχιστοι αυτούς θα έχουν γνώση του άρθρου 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών ή του άρθρου 1 παρ.3 εδάφιο ζ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr