Καιρός – Αττική: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τις επόμενες δυο ώρες
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική και συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν για το επόμενο δίωρο
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Αττική.
Σύμφωνα με αυτό, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική και συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν για το επόμενο δίωρο.
Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, την νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Χαλαζόπτωση και προβλήματα
Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική και Κρήτη, προκαλώντας μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μάλιστα, για αρκετή ώρα σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στο κέντρο της πόλης και τα βίντεο που τράβηξαν πολίτες από διάφορες περιοχές κατέκλυσαν τα social media.
Το σκηνικό του καιρού – αν και μέσα Απριλίου – ήταν άκρως χειμωνιάτικο, σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας.
https://www.youtube.com/watch?v=PYpApqwL1C0
Η έντονη αστάθεια και τα κατά τόπους ισχυρότατα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας, αλλά και με την ίδια ένταση την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσουν.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής, η πόλη της Αθήνας και η Κρήτη.
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ιδιαίτερα άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός έως και την Τρίτη 16, καθώς διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρας μας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης ανά ημέρα.
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442