Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διορθώνουν» τις ρυθμίσεις για αυθαίρετα στους αιγιαλούς μετά την κατακραυγή

«Διορθώνουν» τις ρυθμίσεις για αυθαίρετα στους αιγιαλούς μετά την κατακραυγή

Οι έντονες αντιδράσεις που εμφανίστηκαν αλλά και οι ενστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής και τα πυρά της αντιπολίτευσης, οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών σε διόρθωση διατάξεων στην ρύθμιση για τους αιγιαλούς και τις παραλίες

Προκειμένου να αποφύγει νέα χλεύη από την κοινωνία, και θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόθεσή της να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα στους αιγιαλούς, η κυβέρνηση κάνει μερική οπισθοχώρηση στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή.

Λίγους μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι και τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού ότι θα γκρεμίσει χιλιάδες αυθαίρετα (τα οποία ήταν… υπαίτια για τους 100 νεκρούς) το νομοσχέδιο ουσιαστικά ήταν η… χαρά του κάθε καταπατητή.

Οι έντονες αντιδράσεις που εμφανίστηκαν αλλά και οι ενστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής και τα πυρά της αντιπολίτευσης, οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών σε διόρθωση διατάξεων στην ρύθμιση για τους αιγιαλούς και τις παραλίες.

Στην ρύθμιση προβλέπεται η κατ’ εξαίρεση διατήρηση των έργων που έχουν κατασκευασθεί, μέχρι την 28.07.2011 στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη κλπ., χωρίς να συντρέχουν οι κατά νόμο απαιτούμενες προϋποθέσεις και ανεξαρτήτως της τυχόν έκδοσης πρωτοκόλλου κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής. Η Επιστημονική Υπηρεσία διατύπωσε τους προβληματισμούς της κατά πόσο οι επίμαχες διατάξεις εναρμονίζονται προς την επιταγή του άρθρου 24 παρ. 1 του Συντάγματος ως προς την προστασία των ακτών.

Η ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί οτιδήποτε αυθαίρετο υπάρχει με γενικά όρια και κριτήρια, εξαιρώντας από την κατεδάφιση κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης με απόφαση του υπουργού Οικονομικών ακόμα και έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουνίου του 2011. Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ θύμισε την εθνική τραγωδία στο Μάτι επισημαίνοντας ότι παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση έρχεται «κάθε λίγο και λιγάκι με σωρεία διατάξεων με την οποία όχι μόνο οι αυθαιρεσίες του παρελθόντος νομιμοποιούνται, αλλά προβλέπονται και οι αυθαιρεσίες του μέλλοντος».

Σφοδρή κριτική άσκησε και το ΚΙΝΑΛ με τον Γιάννη Κουτσούκο να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «νομιμοποιεί μια νέα γενιά αυθαιρεσιών στον αιγιαλό και την παραλία».

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προχώρησε σε σειρά διορθώσεων και στην απόσυρση της προβληματικής διάταξης που προβλέπει την εξαίρεση από την κατεδάφιση κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, των έργων που κατασκευάστηκαν μετά την 28.7.2011 αν αφορούν: α) έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς Εθνικής Άμυνας και ασφάλειας β) έργα εθνικής σημασίας γ) έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ. Όπως είπε, η εν λόγω διάταξη αποσύρεται και θα κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο. «Με συγχωρείτε, αλλά αν το αφαιρείτε –και οφείλω να σας επαινέσω που το αφαιρείτε- πρέπει να αφαιρέσετε κι αυτόν ο οποίος το εισήγαγε και να τον στείλετε στο σπίτι του», της επισήμανε ο Δένδιας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024