
Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ- 2 παιδιά νεκρά
Την ίδια ώρα, σφοδρή καταιγίδα κατευθύνεται ανατολικά, απειλώντας πόλεις και κοινότητες από τη Νέα Υόρκη έως την Ατλάντα.
Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τον αμερικανικό νότο, αφήνοντας πίσω τους δύο παιδιά νεκρά. Την ίδια ώρα, σφοδρή καταιγίδα κατευθύνεται ανατολικά, απειλώντας πόλεις και κοινότητες από τη Νέα Υόρκη έως την Ατλάντα.
Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι από τις κεντρικές ΗΠΑ έως την Ανατολική Ακτή κινδυνεύουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις για σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους.
«Πολύ μεγάλο μέρος των ανατολικών ΗΠΑ βρίσκεται σε κίνδυνο από την κακοκαιρία σήμερα, περιλαμβανομένων μεγάλων πόλεων» δήλωσε ο Μπομπ Όραβεκ από το Κέντρο Προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.
Σχεδόν 2000 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν ή εκτελούνται με καθυστερήσεις, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται στα αεροδρόμια του Ντάλας, του Σάρλοτ και του Σικάγο, σύμφωνα με την FlightAware.com.
Εν τω μεταξύ, χιονοπτώσεις σημειώνονται στο Σικάγο, ως αποτέλεσμα του ψυχρού μετώπου της καταιγίδας.
Συνολικά 17 ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν κατά μήκος του αμερικανικού νότου, από το Τέξας στην Αλαμπάμα, χθες και σήμερα, εξήγησε ο Όραβεκ.
Δύο παιδιά, αδέρφια, ηλικίας 3 και 8 ετών, σκοτώθηκαν, όταν δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε το αυτοκίνητο όπου κάθονταν στο Πόλοκ του Τέξας, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του σερίφη της κομητείας Αντζελίνα. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έκανε λόγο για δύο ακόμη θανάτους, στο Χάμιλτον του Μισισίπι.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Η Κίνα ξεκινά ξανά περιπολίες στις ακτές της Ταϊβάν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις
- Καύσωνες: Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος – Ακραία υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πλήττουν την Ελλάδα
- Ο Σαλάχ αποκάλυψε τι είπε στους συμπαίκτες του πριν από την πρόκριση της Αιγύπτου
- Η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τράβις Κέλσι είναι επισήμως παντρεμένοι
- Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»




