Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χόρευε» στην βροχή ο 4ος Ατρόμητος! (2-0)

«Χόρευε» στην βροχή ο 4ος Ατρόμητος! (2-0)

Με γκολ των Μανούσου (17’) και Κουλούρη (36’) ο Ατρόμητος «τιμώρησε» τον κακό σήμερα Άρη και επικρατώντας με 2-0 «σφράγισε» οριστικά την 4η θέση στη Σούπερ Λίγκα.

Παρά τον «βαρύ» αγωνιστικό χώρο από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε τη Θεσσαλονίκη ο Ατρόμητος με μια υποδειγματική εμφάνιση επικράτησε του κακού Άρη με 2-0 και «κλείδωσε» οριστικά την 4η θέση δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έφτασε τους 49 βαθμούς και τις 14 νίκες και έχοντας παρακαταθήκη το 4-2 του πρώτου γύρου είναι η ομάδα που συμπληρώνει την 4άδα της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Ο 5ος Αρης που θύμισε το κακό πρόσωπο του πρώτου γύρου, γνώρισε την 11η ήττα του παραμένοντας στους 43 βαθμούς.

Πρόσωπο του ματς για τον Ατρόμητο ο Ευθύμης Κουλούρης που έφτασε τα 18 γκολ σε 26 ματς, οποίος βρήκε δίχτυα στο 36’ (για το 0-2), ενώ ήταν και ο δημιουργός του πρώτου τέρματος της ομάδας του (17’ Μανούσος)

Με νέα πρόσωπα η 11άδα του Άρη

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Ο Τζανακάκης κάλυψε το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Βαλεριάνος το αριστερό, ενώ Βέλεθ και Ρόουζ αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο.

Οι Σιώπης και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ,  ο Γκαρσία δεξιά στις πτέρυγες, ο Λάρσον στα αριστερά ενώ ρόλο επιτελικού είχε ο Φετφατζίδης, με τον Ντιγκινί είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Με 4-2-3-1 και ο Ατρόμητος, με τον Κουλούρη στην κορυφή, τον Μπρούνο πίσω τους και τους Ουάρντα – Μανούσο στις πτέρυγες.

Την κατοχή ο Αρης, τα… γκολ ο Ατρόμητος
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος «κοίμισε» τον Αρη και κατάφερε με μόλις 35% κατοχή μπάλας να σημειώσει δύο τέρματα. Οι κίτρινοι μπήκαν δυνατά στο ματς, με τον Φετφατζιδη να αναλαμβάνει αρκετές πρωτοβουλίες και είχαν μια καλή στιγμή στο 17’ με κεφαλιά του ορεξάτου Ντιγκινί.

Μετά το 10λεπτο όμως ο Ατρόμητος άρχισε να πατάει καλύτερα και να σκοράρει εκμεταλλευόμενος τα πολλά αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Αφού λοιπόν οι παίκτες του Κάναντι… προειδοποίησαν στο 14’ με τετ α τετ του Μανούσου (από λάθος του Σιώπη) άνοιξαν το σκορ τρία λεπτά αργότερα (17’) μετά από εξαιρετική συνεργασία του δημιουργού Κουλούρη και του εκτελεστή Μανούσου για το 0-1.

Μετά το γκολ ο Αρης έχασε ακόμη περισσότερο τη συνοχή και τη συγκέντρωση του άρχισε να φανερώνει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο τρανζίνσιον έχοντας τρομερή ανισορροπία.

Παράλληλα η πολύ καλή μεσοαμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε στους παίκτες του Παντελίδη να βρουν χώρους και έτσι δεν απειλούσαν σχεδόν καθόλου.

Ετσι μετά από νέες ολιγωρίες στα μετόπισθεν ο Μπρούνο έστρωσε στον Κουλουρη και αυτός με υποδειγματικό πλασέ ανάμεσα σε Βέλεθ και Κουέστα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Άρη
Να αναφέρουμε ότι στο 7’ ο Φετφατζίδης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του από τον Κατράνη  καθώς ανατράπηκε σε τρίπλα του μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δεν καταλόγισε (κακώς) την εσχάτη των ποινών.

Γιουνές αντί «Φέτφα»
Ο προπονητής του Άρη θέλοντας να τονώσει την επίθεση της ομάδας του πέρασε τον Γιουνές στο 52’ αντί του Φετφατζίδη, με τον Ντιγκινί να γυρνάει πιο πίσω.

Η εικόνα όμως των κίτρινων ήταν ίδια και… χειρότερη. Δεν υπήρχε σωστή ανάπτυξη, δεν υπήρχε δημιουργία επιθετικά με τον Ατρόμητο, εκτός από την πολύ καλή του άμυνα (Ρισβάνης και Χατζηισαϊας κυριαρχούσαν στις μονομαχίες) να έχει άτυπο σύμμαχο και την έντονη βροχόπτωση που δυσκόλευε το καλό ποδόσφαιρο.

Λάρσον και Ματέο Γκαρσία (ειδικά ο δεύτερο) ήταν εξουδετερωμένοι, με τον Ατρόμητο να διαχειρίζεται σωστά το ματς δίνοντας και πάλι χώρο στον αντίπαλό του που όμως δεν… ήξερε τι να τον κάνει. Ούτε η είσοδος του Μαρτίνες στο 80’ (αντί του Τζανακάκη) άλλαξε πολύ τα πράγματα για το συγκρότημα του Παντελίδη ο οποίος τα έπαιξε όλα για όλα

Γενικότερα τίποτα δεν δούλευε σωστά για τους κίτρινους με το 2-0 να έρχεται στο «σβηστό» για τον Ατρόμητο που πανηγύρισε την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Το χέρι του Μάντσον
Στο 62’ ο Αργεντινός εξέτρεμ ζήτησε πέναλτι από σουτ του η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μάντσον και στην αναπήδηση της μπάλας  στο χέρι του Βραζιλιάνου που όμως θεωρήθηκε ακούσιο (σωστά) από τον διαιτητή.

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Ντιγκινί, Λάρσον, Βαλεριάνος (71’ Κόρχουτ), Γκαρσία, Φετφατζίδης (52’ Γιουνές), Ματίγια, Σιώπης, Βέλεθ, Τζανακάκης (80’ Μαρτίνες), Ρόουζ.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι, Ρισβάνης, Κατράνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης, Μπουσούλατζιτς, Κουλούρης (88’ Ενσικουλού), Ουάρντα (90+4’ Ουμπίδες), Μανούσος (84’ Καρασαλίδης), Μπρούνο, Μάντσον.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024