Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα και της Ρένας Δούρου, εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε τα δάκρυα της Ρένας Δούρου στην πρόσφατη προεκλογική της εκδήλωση,υποστηρίζοντας ότι  «υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που κλαίνε για τον εαυτό τους και όχι για τα θύματα τους». Η Δούρου, πρόσθεσε, «έκλαψε για τον εαυτό της αλλά  για τα θύματα της δικής της εγκληματικής αδράνειας δεν έκλαψε. Αυτό είναι ένα στίγμα για το ποια πολιτική ασκείται». Η κ. Δούρου κατέληξε λέγοντας ότι ο «εαυτός είναι πάνω από όλα».

Μιλώντας για την υπόθεση Novartis, τόνισε ότι «επιστράτευσαν την εισαγγελία διαφθοράς ως όργανο και εργαλείο πολιτικής αντιπαράθεσης, έκαναν προαναγγελίες μέσω του φερέφωνου της κυβέρνησης του Βαξεβάνη, επιχείρησαν  να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση όχι για τη διαλεύκανσή της,  αλλά για άσκηση πίεσης, εκβιασμών και συμψηφισμών».

Ο πλουτισμός του Πετσίτη είναι συνδεδεμένος με την κυβέρνηση. Όλοι τώρα κάνουν τους ανήξερους. Έχουν τη λογική της Μαφίας. Αυτόν που καίμε τον καίμε και ακολουθούν και άλλοι”, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Το θέμα Πετσίτη είναι θέμα Τσίπρα και Παππά. Ήταν συνδεδεμένος με το Μαξίμου»

«Αποκλείται ο Σκουρλέτης να ήταν ανήξερος. Δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι εγώ τον Πετσίτη από τότε που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση να κουβαλάει την τσάντα του Παππά και να μην τον θυμάται ο Σκουρλέτης»

«Από εκεί και πέρα, όμως, μέχρι να βρίσκεται χωρίς προσόντα να εκτινάσσονται τα εισοδήματά του και να βρίσκεται σε συναλλαγή με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες είναι πολύ. Το ότι αυτό συνέβη σε περίδο που ο Παππάς και ο Τσίπρας είναι υπουργός και πρωθυπουργός αντίστοιχα, αυτό σημαίνει ότι ο πλουτισμός είναι συνδεδεμένος με τη σχέση του με την κυβέρνηση, στην οποία πρώτος τη τάξει υπουργός ήταν ο Σκουρλέτης ως υπουργός Εσωτερικών»