«Κακοστημένη σκευωρία» χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως είπε στο ThePost.news «η πρώτη φάση “έσκασε” μια μέρα μετά τα συλλαλητήρια και το Μακεδονικό και η δεύτερη λίγες μέρες το πετυχημένο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, των “γεφυρών” και του προοδευτικού μετώπου». Έκανε λόγο για κουκουλοφόρους και πρόσθεσε ότι «η σκευωρία θα καταπέσει επί της ουσίας. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Θα το πάμε μέχρι το τέλος».

«Αυτοί που προσπαθούν με λάσπη να αλλάξουν την ατζέντα γιατί έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία θα μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι τους. Προκύπτει φυσικά και το εύλογο ερώτημα: γιατί η υπόθεση του Ανδρέα Λοβέρδου έρχεται στη Βουλή ως κατεπείγουσα την επόμενη εβδομάδα, ενώ δύο προγενέστερες από αυτή που αφορούν νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη, τον Πολάκη και τον Καμένο, κόλλησαν στην … διαδρομή;», διερωτήθηκε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Όσον αφορά στην υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «η επιλεκτική ευαισθησία που δείχνουν οι αρμόδιοι θεσμοί είναι γνωστή όταν σε θέματα ελέγχου εμπλέκονται υποτιθέμενα “πρώην” κολλητοί υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». «Ως κερασάκι στην τούρτα θα μπορούσε να προσθέσει κανείς ότι αρμόδια για τον έλεγχο τέτοιων υποθέσεων Γενική Γραμματέας για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης κα. Ξεπαπαδέα συμπωματικά εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος από το 2016-2018 εταιρίας συμφερόντων του κυρίου Αρτεμίου» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να διώξει το παλιό έγινε η ίδια ό,τι πιο παλιό και διεφθαρμένο».

Για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Γαλατσι για την «Προοδευτική Συμμαχία» ο κ. Χριστοδουλάκης μίλησε για  «”μάζωξη” των αποτελεσμάτων των πολιτικών συναλλαγών ενός dealer πρωθυπουργού με καιροσκόπους, τυχοδιώκτες της εξουσίας να αναζητούν απελπισμένα κάποιο πιστικό προεκλογικό αφήγημα που θα τους διασώσει από τον επερχόμενο εκλογικό διασυρμό».

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης «παρακολουθήσαμε ένα άμορφο «πράγμα» χωρίς καμία ιδεολογική αναφορά, με εκφραστές από την ακροδεξιά μέχρι την ψευτοαριστερά και με μοναδικό συνεκτικό στοιχείο την καρέκλα της εξουσίας». Συμπλήρωσε δε ότι «ο μόνος που έλειπε ήταν η τελευταία προοδευτική “μεταγραφή” του managerΚουρουμπλή που απεικονίζεται στο πρόσωπο του Αμβρόσιου».

«Κύριε Σκουρλέτη λίγο αργά για δάκρυα. Η πρώτη φωτογραφία Συριζαίου αγκαλιά με ακροδεξιό ήταν τέσσερα χρόνια πριν στην εξέδρα της Κλαυθμώνος», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης και κατέληξε: «Αυτό, λοιπόν, το προοδευτικό μέτωπο, πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Και με τον Λάμπρου των τρομοκρατών και με τον Αμβρόσιο των Χρυσαυγιτών, δεν γίνεται. Εκτός αν γίνεται…»

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ