
Νέες κατολισθήσεις στο Πλωμάρι: Ζημιές σε σπίτια και οδικό δίκτυο
Oι κάτοικοι του Πλωμαρίου βγήκαν έντρομοι στους δρόμους χτες το βράδυ, εξαιτίας νέας κατολίσθησης που σημειώθηκε στην περιοχή.
Μία δυνατή βοή ξύπνησε τους κατοίκους του Πλωμαρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς άλλη μία κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή.
Οι ανάστατοι άνθρωποι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και είδαν ότι βράχοι είχαν ξεκολλήσει και είχαν πέσει κοντά στις οικίες. Δεν υπήρξαν πάντως θύματα ή τραυματισμοί.
Πριν από τέσσερις μήνες, είχαν σημειωθεί πάλι μεγάλες κατολισθήσεις βράχων, οι οποίοι προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και άλλα κτίρια,
Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, oι κάτοικοι διαμαρτύρονται συνεχώς ότι από τότε δεν έχει γίνει καμία εργασία από κάποιον φορέα με αποτέλεσμα τα βράχια να… κρέμονται σχεδόν πάνω από τα κεφάλια τους. Μάλιστα, έχουν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο προκειμένου να υποβάλει μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.
Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο
Tο plomarinews.gr αναφέρει ότι το βράδυ κατολίσθηση σημειώθηκε και σε άλλο σημείο του Πλωμαρίου, συγκεκριμένα στο δρόμο που ενώνει το Σελάδι με το Παλαιοχώρι.
Εκείνη την ώρα δεν πέρναγε κάποιο όχημα από το σημείο.
Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν επιβαρύνει την κατάσταση και νέες κατολισθήσεις είναι πιθανό να συμβούν.
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον
- Τι είπε ο Λανουά στους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα


