Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοφανές: Ισοβίτισσα... αρκούδα εκτίει την ποινή της με βαρυποινίτες

Πρωτοφανές: Ισοβίτισσα… αρκούδα εκτίει την ποινή της με βαρυποινίτες

Σε κανονική φυλακή εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης, βρίσκεται μία αρκούδα στο Καζακστάν.

Mία αρκούδα, η Κάτια ή Εκατερίνα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Καζακστάν μαζί με βαρυποινίτες έχοντας ήδη συμπληρώσει 15χρόνια φυλάκισης.

Η γιγαντόσωμη αρκούδα είχε επιτεθεί σε δύο ανθρώπους, έναν 11χρονο που επιχείρησε να την ταΐσει και ένα 28χρονο που ήθελε να κάνουν χειραψία.

Η αρκούδα είναι το μόνο θηλυκό σε ολόκληρη φυλακή, στην οποία διαβιούν σήμερα 730 επικίνδυνοι κρατούμενοι, μεταξύ αυτών δολοφόνοι. Είναι η μόνη κρατούμενη που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά έχει το προνόμιο να έχει δικιά της πισίνα στο «κελί» της. Δεν της επιτρέπονται επίσης συζυγικές επισκέψεις.

«Είναι φιλική, καθόλου επιθετική» υποστηρίζει πάντως ο επικεφαλής της φυλακής Ασλάν Μεντιμπάγιεφ, εξηγώντας ότι τα 15 χρόνια πίσω από τα κάγκελα την ηρέμησαν. «Την επισκέπτονται άλλοι κρατούμενοι. Ξύπνησε πριν περίπου ένα μήνα από τον ετήσιο λήθαργό της. Τώρα νιώθει καλά, τρέχει, πηδάει» εξηγεί.

Η Κάτια έχει γίνει μασκότ του σωφρονιστικού ιδρύματος, με ένα άγαλμά της να ανεγείρεται προς τιμήν της στο χώρο.

Η Κάτια εγκαταλείφθηκε από εκπαιδευτή τσίρκου όταν ήταν ακόμα μωρό. Το 2004, σε ηλικία επτά ετών, επιτέθηκε σε δύο άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις ενώ ήταν σε κλουβί σε κάμπινγκ.

Στο πρώτο περιστατικό επιτέθηκε σε ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο επιχείρησε να της δώσει τροφή. Η αρκούδα άρπαξε το πόδι του, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 28χρονος, ο οποίος προσπάθησε να… κάνει χειραψία μαζί της αγνοώντας τις προειδοποιητικές πινακίδες, ενώ φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κάποιες φορές, οι άλλοι κρατούμενοι επισκέπτονται την Κάτια – πάντα υπό επίβλεψη φυσικά. Ένας από αυτούς είπε: «Είναι ήρεμη, δεν είναι επιθετική. Της αρέσουν τα γλυκά που της δίνουν οι κρατούμενοι. Μου αρέσει που επικοινωνώ με ένα ζώο μέσα σε αυτόν τον χώρο».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024