Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το σεξ γίνεται καλύτερο με μουσική;

Γιατί το σεξ γίνεται καλύτερο με μουσική;

Στανίση, Μετάλικα, Μπρίτνει Σπίαρς, Αγγελάκας. Ό,τι λειτουργεί για τον καθένα

Όποιος το έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά, ξέρει ότι είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Αν έχεις κάνει τη σωστή μουσική επιλογή την ώρα του τσιριμπόμ, το αποτέλεσμα συνήθως είναι πολύ καλύτερο από το ξεροσφύρι που ακούς τη μύγα όταν βουίζει από πάνω σου ή την κίνηση στο δρόμο από κάτω σου. Το προφανές είναι ότι δημιουργεί μία ερωτική ατμόσφαιρα, εκτός και αν έχετε πολύ διαφορετικά ακούσματα. Φτιάχνεις μία playlist και προσεύχεσαι να μην κρατήσει το σεξ όσο ένα μέσο τραγούδι ώστε να φτάσετε και στα επόμενα της λίστας.

Αποδεικνύεται όμως ότι υπάρχουν επιστημονικοί λόγοι που τεκμηριώνουν τα οφέλη της μουσικής και μας εξηγούν γιατί νιώθουμε πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση (όταν όλα γίνονται σωστά). Επηρεάζονται σου λέει τρεις περιοχές του εγκεφάλου- η ανταμοιβή του συστήματος απόλαυσης, το σύστημα σύνδεσης και το μεταιχμιακό, που επεξεργάζεται τα συναισθήματα. Όταν ενεργοποιείται το πρώτο, απελευθερώνεται ντοπαμίνη, η οποία συνδέεται με την επιθυμία, τον πόθο, το κίνητρο και την ανυπομονησία για κάποιον. Αυτά τα συστήματα βαθαίνουν τόσο την απόλαυση του σεξ όσο και τη σύνδεση που νιώθουμε με τον παρτενέρ μας. Διαφορετική έρευνα υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που ακούνε μαζί μουσική, κάνουν περισσότερο σεξ από τα άλλα ζευγάρια διότι οι νευρώνες αρχίζουν να λειτουργούν στον ίδιο ρυθμό και απελευθερώνεται περισσότερη ωκυτοκίνη.

Αν τα επιστημονικά δεν σε πείθουν, μία δοκιμή αρκεί για να αντιληφθείς πόσο μαγικό μπορεί να γίνει το σεξ με μουσική υπόκρουση. Τι πρέπει να προσέξεις;

  • Καταρχάς, την επιλογή των τραγουδιών. Ανεξαρτήτως των γούστων σου, δεν θέλεις να ακούσεις lounge μουσική γιατί θα είναι σαν να παίζεις σε soft porn και δεν θέλεις σίγουρα να βάλεις να ακούσεις κλαρίνα, γιατί ενδείκνυνται περισσότερο για βαριά καψούρα και λιγότερο για προκαταρκτικά.
  • Συναποφασίζετε. Αν ο ένας ακούει ροκ κι ο άλλος κλασική μουσική, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα… στην απόδοση. Γενικά μιλώντας, αν τα μουσικά ακούσματα δεν είναι κοινά, ας αποφύγουμε αυτό το πείραμα ή ας βρούμε 2-3 τραγούδια που ξέρουμε ότι θα είναι η Ελβετία του κρεβατιού μας. Σελίν Ντιόν δηλαδή.
  • Βγάλε τις διαφημίσεις. Εάν δεν υπάρχει στικάκι και το αφήνεις στην τύχη του, δεν θέλεις να είσαι κοντά στο σημείο όπου το πράγμα πάει να ολοκληρωθεί και ξαφνικά ακούσεις ‘Ήρθαμε στην Ηλιούπολη να δοκιμάσουμε καφέδες με στέβια’ με δυνατή φωνή. Πες αντίο στον οργασμό σου.
  • Απόφυγε τα τραγούδια που άκουγες με άλλους. Start fresh. Καλώς ή κακώς, αν έχεις συνδέσει κάποια τραγούδια με συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι λίγο σαν το σκυλί του Παβλόφ. Θέλοντας και μη, θα σκέφτεσαι άλλα πράγματα και κανείς δεν το θέλει αυτό.
  • Προσοχή στην ένταση. Εάν μένεις σε πολυκατοικία ή στο διπλανό δωμάτιο κοιμάται ο συγκάτοικος ή, ακόμα χειρότερα, η αδερφή σου, χαμήλωσε τη μουσική και μην φέρεσαι σαν θυμωμένη έφηβη. Ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας και να μην χρειάζεται να ουρλιάζετε για να πείτε ‘εκεί εκεί, καλά το πας’.
  • Απόλαυσέ το. Κακά τα ψέματα, το μοίρασμα της μουσικής κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν μπορεί να γίνει με τον οποιονδήποτε. Χρειάζεται οικειότητα, άνεση και συναισθήματα. Μουσική και one night stand ή ωμό σεξ είναι σαν παστίτσιο με σοκολάτα. Μπλιαχ.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024