Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Βουλευτής της Μέι ζήτησε την παραίτησή της στη Βουλή

Brexit: Βουλευτής της Μέι ζήτησε την παραίτησή της στη Βουλή

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας υπεραμύνθηκε της αναβολής του Brexit στο Κοινοβούλιο - Ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Μπιλ Κας ζήτησε οργισμένος την παραίτησή της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής της να καθυστερήσει το Brexit και να επιδιώξει ένα συμβιβαστικό σχέδιο εξόδου με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, ενώ ένας συντηρητικός βουλευτής σηκώθηκε οργισμένος στο κοινοβούλιο και της ζήτησε να παραιτηθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να καθυστερήσει το Brexit έως και έξι μήνες, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ η Μέι επιδιώκει μια συμφωνία με τους Εργατικούς που ελπίζει ότι θα βοηθήσει να περάσει η τρις απορριφθείσα από το κοινοβούλιο συμφωνία εξόδου που συνήψε με τις Βρυξέλλες.

«Αυτός δεν είναι ο συνήθης τρόπος στη βρετανική πολιτική… Η επίτευξη μιας συμφωνίας δεν θα είναι εύκολη, επειδή για να είναι επιτυχής θα απαιτήσει συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

Όμως η δήλωσή της σχετικά με την απόφαση να καθυστερήσει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ για δεύτερη φορά προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Brexit. Ένας από τους κορυφαίους εξ αυτών, ο Μπιλ Κας, έκανε λόγο για «άθλια υποταγή».

«Αποδέχεται επίσης ότι η Συμφωνία Αποχώρησης υπονομεύει τη δημοκρατία μας, τη συνταγματική βάση της Βόρειας Ιρλανδίας, το δικαίωμά μας να κυβερνιόμαστε μόνοι μας, τον έλεγχο επί των νόμων μας και υπονομεύει το εθνικό συμφέρον μας; Άραγε θα παραιτηθεί;», δήλωσε.

Η Μέι απάντησε: «Πιστεύω ότι ξέρετε την απάντηση σ’ αυτό».

Η πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν υπάρχει τίποτε πιο επείγον και ζωτικής σημασίας από την πραγματοποίηση του Brexit και υπογράμμισε πως η Βρετανία μπορεί να αποχωρήσει πριν από τις 31 Οκτωβρίου και να αποφύγει να συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν οι βουλευτές εγκρίνουν τη συμφωνία της μέχρι τις 22 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024