Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σόου» της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια μετά το φιάσκο με τους λιμενικούς

«Σόου» της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια μετά το φιάσκο με τους λιμενικούς

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα θυμήθηκε το «δόγμα μηδενικής ανοχής» μετά το «σόου» της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Λίγες ώρες μετά την επίθεση αγνώστων σε περιπολικό στην «καρδιά» των Εξαρχείων  αλλά και μερικές ημέρες μετά το φιάσκο με τους λιμενικούς στα Εξάρχεια, η Ελληνική Αστυνομία έστησε ένα πολύ επιτυχημένο «σόου» εκκενώνοντας δύο από τα εξήντα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή, με την αρμόδια υπουργό μάλιστα, να θυμάται το «δόγμα μηδενικής ανοχής».

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε κατόπιν δικαστικής εντολής καθώς ο ιδιοκτήτης των δύο κτιρίων είχε καταγγείλει εδώ και μήνες ότι τα δύο οικήματά του έχουν καταληφθεί από αγνώστους. Με μία καλοστημένη επιχείρηση, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών ώστε να φανεί το έργο και η αποφασιστικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και πρωτίστως της πολιτικής ηγεσίας, εκκενώθηκαν τα δύο κτίρια και έγιναν  90 περίπου προσαγωγές.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, φτάνοντας στο σημείο να λέει ότι «δεν υπάρχει άβατο» στην περιοχή.

Προφανώς η κ. Παπακώστα ξεχνάει τα όσα έχουν συμβεί το προηγούμενο διάστημα στα Εξάρχεια ενώ τεχνηέντως ξέχασε και την επιχείρηση του Λιμενικού  στα Εξάρχεια που κατέληξε σε φιάσκο για την οποία είχε ενημερωθεί και η Ελληνική Αστυνομία.

Το αποτέλεσμα της επιχείρησης σε σπίτι των Εξαρχείων – για όσους δεν θυμούνται – προκειμένου  να γίνουν συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών κατέληξε σε ένα πρωτοφανές φιάσκο.

Όταν οι λιμενικοί βγήκαν από το κτίριο έχοντας μαζί τους τα ναρκωτικά που είχαν βρει στο κτίριο και δύο γυναίκες που εντόπισαν μέσα στο οίκημα δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 40 -50 ατόμων που φορούσαν κουκούλες.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο Λιμενικός, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ συνάδελφός του ξυλοκοπήθηκε.

Οι δράστες κατάφεραν δε να κλέψουν και τα δυο υπηρεσιακά σακίδια των Λιμενικών στα οποία περιείχαν τον υπηρεσιακό οπλισμό τους και διέφυγαν στα γύρω στενά.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συμπλοκής κατάφερε να ξεφύγει η μια εκ των δύο γυναικών που είχαν συλληφθεί στην οικία.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσπερνώντας το φιάσκο των προηγούμενων ημερών στα Εξάρχεια, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η σημερινή επιχείρηση ήταν επιτυχημένη σημειώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας και η εντολή είναι μηδενική ανοχή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024