Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορολογικές δηλώσεις: Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν οι «ξεχασιάρηδες»

Φορολογικές δηλώσεις: Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν οι «ξεχασιάρηδες»

Αντιμέτωποι με σοβαρές κυρώσεις θα βρεθούν όλοι όσοι ... ξεχάσουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις φέτος στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Αντιμέτωποι με σοβαρές κυρώσεις θα βρεθούν όλοι όσοι… ξεχάσουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις φέτος στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Η εφορία θα εξαπολύσει φοροεπίθεση για να βάλει στα ταμεία της όσο τον δυνατόν περισσότερα έσοδα. Έτσι, θα υπενθυμίζει με e-mail και τηλεφωνικές κλήσεις η εφορία θα υπενθυμίζει στους «ξεχασιάρηδες» φορολογούμενους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους καθώς και να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 105.000 τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Οι αρμόδιες για τη φορολογική συμμόρφωση υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, αφού τους εντοπίσουν, τους στέλνουν ειδοποιήσεις με μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επικοινωνούν μαζί τους τηλεφωνικά, προκειμένου να τους πείσουν να εκπληρώσουν, έστω και εκπρόθεσμα, τις συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις.

Η συμμόρφωση των παραβατών στις ειδοποιήσεις αυτές κυμαίνεται από 15% έως 30%.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2019. Ο τρόπος πληρωμής του φόρου που θα προκύψει για όσους εκδοθεί χρεωστικό εκκαθαριστικό δεν αλλάζει, καθώς προβλέπεται είτε εφάπαξ πληρωμή είτε πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 31 Ιουλίου 2019.

Σημειώνεται ότι το φθινόπωρο του 2018 εντοπίστηκαν 48.090 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα)και 7.260 νομικά πρόσωπα που δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση του έτους 2017.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024