Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκκένωση ναυπηγείου στη Βρετανία: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την πυρηνική ασφάλεια

Εκκένωση ναυπηγείου στη Βρετανία: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την πυρηνική ασφάλεια

Ναυπηγείο στη βόρεια Αγγλία, στο οποίο ναυπηγείται η νέα γενιά των πυρηνικών υποβρυχίων της Βρετανίας, εκκενώθηκε σήμερα, όμως η ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε πυρηνικό επεισόδιο

Ναυπηγείο στη βόρεια Αγγλία, στο οποίο ναυπηγείται η νέα γενιά των πυρηνικών υποβρυχίων της Βρετανίας, εκκενώθηκε σήμερα, όμως η ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε πυρηνικό επεισόδιο.

Ασθενοφόρα και αστυνομικοί βρίσκονται επιτόπου στο ναυπηγείο της εταιρείας ΒΑΕ Systems στο Μπάροου-ιν-Φέρνες, στη βορειοδυτική Αγγλία.

«Πληροφορηθήκαμε για ένα περιστατικό στην εγκατάσταση της BAE Systems στο Μπάροου. Το περιστατικό δεν σχετίζεται με την πυρηνική ασφάλεια», δήλωσε εκπρόσωπος βρετανικής ρυθμιστικής αρχής για την πυρηνική ενέργεια Office of Nuclear Regulation.

«Είμαστε συνδεδεμένοι με την ασφάλεια της εγκατάστασης της BAE Systems και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η BAE ανακοίνωσε πως το Devonshire Dock Complex έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

«Προσωπικό, εργολάβοι και κάτοικοι ενημερώνονται», δήλωσε εκπρόσωπος της BAE.

Ανώνυμη πηγή δήλωσε στη The Mail, μια έκδοση με έδρα το Μπάροου-ιν-Φέρνες που ήταν προηγουημένως γνωστή με την ονομασία North-West Evening Mail, πως το προσωπικό απομακρύνθηκε έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα σε πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Astute.

Στο Μπάροου-ιν-Φέρνες ναυπηγείται η νέα γενιά τεσσάρων υποβρυχίων της κλάσης Dreadnought ικανά να φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους. Τα υποβρύχια αυτά θα αντικαταστήσουν τα σκάφη κλάσης Vanguard που αποτελούν τη βάση της δύναμης πυρηνικής αποτροπής Trident του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα υποβρύχια κλάσης Dreadnought θα έχουν μήκος 153 μέτρα με εκτόπισμα 17.200 τόνων και θα φέρουν πυρηνικό αντιδραστήρα PWR3.

Οι εταιρείες BAE Systems, Rolls Royce και Babcock είναι οι κύριοι βιομηχανικοί εταίροι του προγράμματος Dreadnought ύψους 31 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (σχεδόν 36 εκατομμύρια ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024