
Moody’s : Οι πιθανοί δασμοί των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα θα πλήξουν Γερμανία, Ιαπωνία και Κορέα
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's εκτίμησε ότι οι πιθανοί δασμοί των ΗΠΑ στην αυτοκινητοβιομηχανία θα αποτελούσαν κίνδυνο για την παγκόσμια ανάπτυξη, παρεμποδίζοντας τη δυναμική της οικονομίας στη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κορέα.
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s εκτίμησε ότι οι πιθανοί δασμοί των ΗΠΑ στην αυτοκινητοβιομηχανία θα αποτελούσαν κίνδυνο για την παγκόσμια ανάπτυξη, παρεμποδίζοντας τη δυναμική της οικονομίας στη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κορέα.
Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση θα είναι λιγότερο σοβαρή για την Κίνα, καθώς οι εξαγωγές οχημάτων της χώρας ήδη υπόκεινται σε εμπορικούς περιορισμούς, σύμφωνα με έκθεση του Moody’s, όπου σημειώνεται επίσης ότι θα είναι σε γενικές γραμμές πιστωτικά αρνητικό για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
«Οι περιορισμοί στο εμπόριο αυτοκινήτων θα προκαλέσουν ευρύτερο πλήγμα στις επιχειρήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη παγκοσμίως σε μια ήδη επιβραδυνόμενη παγκόσμια οικονομία», ανέφερε η Έλενα Ντούγκαρ, υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic




