Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα προσωνύμια του Παππά

Τα προσωνύμια του Παππά

Οπως μου μεταφέρουν οι πηγές μου μέσα στην κυβέρνηση, ο κ. Παππάς έχει ένα ακόμα προσωνύμιο. Τον λένε... «κοψοκορδελάκια», γιατί πάει σε όλα τα εγκαίνια έργων που υλοποιεί το υπουργείο το

Οτι ο Νίκος Παππάς αποτελεί πλέον το «μαύρο πρόβατο» στην κυβέρνηση είναι γεγονός. Αλλωστε το λένε ακόμα και οι πρώην φίλοι και συνεργάτες του. Κάτι οι αστείες θεωρίες του για το Μακεδονικό, κάτι ο «Μανόλο» που τον κουβαλά στο… πετσί του, έχει προκαλέσει την οργή συναδέλφων του, οι οποίοι πλέον δεν φοβούνται να μιλήσουν.

Η παντοδυναμία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής αμφισβητείται πλέον ανοιχτά. Κορυφαίος υπουργός προσπαθούσε να μου εξηγήσει πώς ο Παππάς από «νούμερο 2» έχει αρχίσει να… εξαφανίζεται. «Πάσχει από οξεία… επικρατίτιδα» (έτσι ακριβώς μου το είπε). Πρόκειται, όπως εξήγησε, για μια αρρώστια όπου ο ασθενής (όπως τον ονομάζει) θέλει να είναι πάντα αυτός που κυριαρχεί, σε σημείο που να μην έχει ιδέα για το τι γίνεται στο υπουργείο του. Θέλει γενικώς να είναι ο «νταραβεριτζής», και αυτό γνωρίζει ότι μόνο υπό τη σκέπη του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μπορεί να το πετύχει.

Οπως μου μεταφέρουν οι πηγές μου μέσα στην κυβέρνηση, ο κ. Παππάς έχει ένα ακόμα προσωνύμιο. Τον λένε… «κοψοκορδελάκια», γιατί πάει σε όλα τα εγκαίνια έργων που υλοποιεί το υπουργείο του, όμως έχει πλήρη άγνοια του αντικειμένου. Συνομιλητές του και άνθρωποι που έχουν πάρει μέρος σε συναντήσεις με τον υπουργό λένε ότι δεν έχει καν τραπέζι συσκέψεων, ενώ όποτε ανοίγει τον υπολογιστή το κάνει για να συνδεθεί με τα social media και να διαβάσει ειδήσεις. «Οσοι τον έχουν επισκεφθεί στο γραφείο του φεύγουν με πλατύ χαμόγελο, γιατί τους υπόσχεται τα πάντα. Γράφει, μου είπαν, όλα τους τα αιτήματα σε ένα χαρτί ή στην οθόνη του κομπιούτερ του», πλην όμως ουδείς γνωρίζει τι έχουν απογίνει.

Ο ίδιος κορυφαίος υπουργός (από την Ομάδα των 53+, που ζήτησε για ευνόητους λόγους να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του) έχει περάσει ώρες για να κάνει το ψυχολογικό προφίλ του άλλοτε «νούμερο 2». Και καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Ο Παππάς θα μείνει μόνος του, δεν θα έχει φίλους και συνεργάτες παρά μόνο τους παρατρεχάμενους. Κι αυτό γιατί απλά είναι άφιλος. Φαίνεται όμως ότι η τύχη του τον εγκαταλείπει».

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024