«Η ψήφος στο Ποτάμι θα είναι ένα βροντερό «όχι» σε μία φοβική Ευρώπη. Η ψήφος για το Ποτάμι είναι ψήφος για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης σε οικονομικό και  πολιτικό επίπεδο» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι το Ποτάμι είναι ξεκάθαρα «το πλέον ευρωπαϊκό κόμμα». Σημείωσε ότι στόχος του κόμματός του είναι να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν στις εκλογές. «Η επόμενη Ευρωβουλή θα κρίνει τελικά αν θα επικρατήσουν οι καταστροφικές δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού ή όχι», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στην κεντροαριστερά ο κ.Θεοδωράκης δήλωσε ότι «το Ποτάμι έχει μέσα του και ανθρώπους που θα αποκαλούσαμε “κεντροαριστερούς” και ανθρώπους που θα αποκαλούσαμε “κεντροδεξιούς”». «Όμως το σημαντικότερο για όλους είναι ότι το Ποτάμι εκφράζει μια σύγχρονη αντίληψη της πολιτικής που θέλει λύσεις και όχι ιδεολογικές παλινδρομήσεις», πρόσθεσε.  Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν συμμετέχει σε παιχνίδια εντυπώσεων, «ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε επί τέσσερα σχεδόν χρόνια με την ακροδεξιά, ούτε με το ΚΙΝΑΛ που επιστρέφει στις γνωστές πρακτικές του παλαιοκομματισμού». «Υπό αυτήν την έννοια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετέχουμε σε οποιονδήποτε διάλογο με τα παραπάνω κόμματα, αν είναι αυτά που εσείς προσδιορίζεται ως Κεντροαριστερά», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές, καθώς, όπως σημείωσε, «οποιαδήποτε προεκλογική συνεργασία θα ήταν σαν να εγκαταλείπουμε τους ανθρώπους που στηρίζουν το Ποτάμι». Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όποιον κερδίσει τις εκλογές. «Δε μετέχουμε στις εκλογές για να καταγγέλλουμε και να κουνάμε το δάχτυλο, θέλουμε να μετέχουμε ενεργά στη λήψη αποφάσεων», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας