Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Ο Τσίπρας κάνει ταξίδια εντυπώσεων στα Σκόπια

Κικίλιας: Ο Τσίπρας κάνει ταξίδια εντυπώσεων στα Σκόπια

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Βασίλης Κικίλιας για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνοντας πως στα Σκόπια επικρατεί εύθυμο κλίμα ενώ στη Μακεδονία κατήφεια και προβληματισμός

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Βασίλης Κικίλιας για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνοντας πως στα Σκόπια επικρατεί εύθυμο κλίμα ενώ στη Μακεδονία κατήφεια και προβληματισμός.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για βαριά οικονομική ζημιά στη Μακεδονία καθώς «10.000 μακεδονικά προϊόντα τίθενται εν αμφιβόλω και μια επιτροπή κάποιων Ευρωπαίων γραφειοκρατών θα αποφασίσει μετά από τρία χρόνια για το τι τίτλο θα φέρουν. Η απόλυτη ήττα» λέει χαρακτηριστικά.

Ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές τονίζει πως οι Έλληνες θα «δώσουν την απάντησή τους στα ψέματα και τις κοροϊδίες του κ. Τσίπρα, στην υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης» προσθέτοντας πως «όσο ο κ. Τσίπρας κάνει ταξίδια εντυπώσεων στα Σκόπια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «οργώνει» την Ελλάδα. Αυτοδιοίκητες, Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Την αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα» λέει. Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Κικίλιας ασκεί κριτική στους εταίρους μας οι οποίοι, όπως λέει έχουν ευθύνη «γιατί αποδέχτηκαν την άγρια υπερφορολόγηση των Ελλήνων κατά την τετραετία Τσίπρα» τονίζοντας πως «εμείς αποδείξαμε και στο παρελθόν (ΦΠΑ στην εστίαση, φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης) ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι αναπτυξιακό κίνητρο και επιτρέπει στην αγορά να αναπνεύσει, στους εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες να έχουν κέρδη για να μπορούν να προσλάβουν και άλλο κόσμο.

Αυτή η ακριβώς είναι η καρδιά του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πάση θυσία μείωση της φορολογίας μαζί με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων, συνδυασμένο με μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει σημαντικά το πορτοφόλι της μέσης ελληνικής οικογένειας. Είναι τόσο ρεαλιστικό, άρα και ελκυστικό, αυτό το οικονομικό μοντέλο που ήδη ο Μ. Βέμπερ, υποψήφιος του ΕΛΚ για επικεφαλής της Κομισιόν, υιοθέτησε τη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ επισημαίνει πως μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στην ‘Αγκυρα, της οποίας το περιεχόμενο δεν δημοσιοποιήθηκε, αποκάλυψε ότι η συζήτηση έγινε κυρίως για τα ενεργειακά. «Τότε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να με αποδοκιμάσει.

Αμέσως μετά όμως, ο ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλος, ο πρώην ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, ο κ. Τσιρώνης και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παραδέχτηκαν του λόγου το αληθές, λειτουργώντας ως «λαγοί» του κ. Τσίπρα.

Όπως επιζήμια διαχειρίστηκε το Σκοπιανό, έτσι θα διαχειριστεί και τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός που πιστεύει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Υποτίμησε όμως τον πατριωτισμό των Ελλήνων και πίστεψε ότι μπορεί να τους εξαγοράσει με επιδόματα της πλάκας.

Οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα» λέει.

Τέλος αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές ο κ. Κικίλιας μιλώντας για το 2014 όπου και ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζει πως έγιναν σημαντικές συλλήψεις στην τρομοκρατία, μειώθηκε ραγδαία η εγκληματικότητα και η κυβέρνηση Σαμαρά ίδρυσε φυλακές Γ τύπου στο Δομοκό, όπως έχει κάθε σύγχρονη χώρα στον κόσμο. «Ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ήταν ο ντροπιαστικός νόμος Παρασκευόπουλου που προέβλεπε την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου και με τον οποίο βγήκαν από τη φυλακή επικίνδυνοι κακοποιοί. Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας στο πεδίο της τάξης και της ασφάλειας. Εντός δε των σωφρονιστικών καταστημάτων, κάθε εβδομάδα εκτελούνται συμβόλαια θανάτου. Αν δε φύγει σύντομα αυτή η κυβέρνηση για να μπει μια τάξη στη χώρα, ανησυχώ για τα χειρότερα» καταλήγει ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024