Η παρουσία του Φραντσέσκο Βαλόνε (υπεύθυνος σκάουτινγκ της Ρόμα) στο Φάληρο για τον Σισέ, οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού, ο Πόνσε και το παρελθόν που δείχνει τον δρόμο
Πριν από λίγο καιρό, διάφοροι κακόπιστοι και ανενημέρωτοι, ειρωνεύονταν την απόφαση του Ολυμπιακού και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη να πει «όχι» στην πώληση του Πάπε Αμπού Σισέ για 18.000.000 €. Πρόταση που έγινε από τη γερμανική Άουγκσμπουργκ, ήταν επίσημη, επίμονη και ενεργή έως την τελευταία στιγμή των μεταγραφών. Πρόταση που ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν αποδέχθηκε, επειδή αποφάσισε ότι δεν ήθελε να αποδυναμώσει την ομάδα του και τέλος πάντων, γιατί έτσι έκρινε ό,τι έπρεπε να κάνει. Και έτσι έκανε.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.