Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το υπουργείο επαινεί τους Λιμενικούς για την επίθεση που δέχτηκαν και τα όπλα που τους πήραν στα Εξάρχεια!

Το υπουργείο επαινεί τους Λιμενικούς για την επίθεση που δέχτηκαν και τα όπλα που τους πήραν στα Εξάρχεια!

Του υπουργείο Ναυτιλίας επαινεί τα στελέχη του Λιμενικού για την επίθεση που δέχτηκαν και τα όπλα που τους άρπαξαν στα Εξάρχεια οι αντιεξουσιαστές, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει την «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν προκειμένου «να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη».

«Με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» αντέδρασαν, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα Εξάρχεια, στην επίθεση που δέχτηκαν, μαζί με τον εισαγγελέα που τα συνόδευε, από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία κατάφερε να τους αποσπάσει τα προσωπικά σακίδια με τον υπηρεσιακό οπλισμό τους.

«Για να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη»

Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει, μάλιστα, ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν χρησιμοποίησαν «τον φέροντα οπλισμό τους» για «να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Το απίστευτο συμβάν που, για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνει έμπρακτα το «άβατον των Εξαρχείων» για τις δυνάμεις ασφαλείας, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, παρουσία εισαγγελέα, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών όταν επιχείρησαν να ελέγξουν κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη.

Λιμενικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι δράστες κατάφεραν να τους αποσπάσουν τον οπλισμό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

«Τραυματισμός στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα αγνώστων στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια νομότυπου ελέγχου σε οικία για ναρκωτικά

Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ (08) στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο (02) γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο (02) από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο (02) γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.

Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.

Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024