Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες από τον Σταθμό Λαρίσης
Αποχωρούν σταδιακά από τον Σταθμό Λαρίσης οι πρόσφυγες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο σημείο, με αίτημα να μεταβούν μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα.
Αποχωρούν σταδιακά από τον Σταθμό Λαρίσης οι πρόσφυγες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο σημείο, με αίτημα να μεταβούν μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ήδη τα πρώτα πούλμαν μετέφεραν πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται.
Νωρίτερα πρόσφυγες, ανάμεσα τους παιδιά και γυναίκες, κάθονταν πάνω στις ράγες απαιτώντας να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Χτες το βράδυ προηγήθηκαν ακυρώσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τη Θεσσαλονίκη για τα οποία οι μετανάστες καταγγέλλουν πως είχαν βγάλει εισιτήρια κανονικά. Παράλληλα ζητούν εξηγήσεις για το γεγονός ότι τους απαγορεύτηκε η μετάβαση προς τα Διαβατά και για αυτόν τον λόγο προχώρησαν στη σημερινή κατάληψη.
«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν.
Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.
Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.
Τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό Λαρίσης επίσης δεν εκτελούνται. Μια ομάδα ανθρώπων σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, η οποία έπρεπε να επιστρέψει στην Πελοπόννησο, μετά από μεσολάβηση του κ. Κλάπα, τελικά αναχώρησε για τον προορισμό της.
Φαίνεται πως όλη η ένταση ξεκίνησε έπειτα από «ράδιο-αρβύλα» ότι δήθεν θα άνοιγαν τα σύνορα. Στα Διαβατά έχουν ήδη φτάσει εκατοντάδες πρόσφυγες που παραμένουν στο σημείο, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια.
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442