Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αγριεύει» η εφορία - Πώς να σταματήσετε τις κατασχέσεις

«Αγριεύει» η εφορία – Πώς να σταματήσετε τις κατασχέσεις

Ανασυντάσσεται η εφορία και στοχεύει πλέον σε νέα ρεκόρ εισπράξεων από οφειλέτες του Δημοσίου, αλλά και στον εντοπισμό φοροφυγάδων που κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ανασυντάσσεται η εφορία και στοχεύει πλέον σε νέα ρεκόρ εισπράξεων από οφειλέτες του Δημοσίου, αλλά και στον εντοπισμό φοροφυγάδων που κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2018 η φορολογική διοίκηση προχώρησε το προηγούμενο έτος σε 816.721 κατασχέσεις (2.237 κατασχέσεις την ημέρα) καταφέρνοντας να εισπράξει το ποσό των 5,5 δισ

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, άδειασαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί το 2018 καθώς πραγματοποιήθηκαν:

  • 816.721 κατασχέσεις στα χέρια τρίτων.
  • 15.884 προγράμματα πλειστηριασμού.
  • 8.350 υποθήκες ακινήτων με αύξηση 97,8% έναντι των 4.222 του 2017.

Πώς μπορούν οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση να καθυστερήσουν ή και να αποφύγουν τελικά τις κατασχέσεις;

Οι οφειλέτες έχουν μερικές καθ’ όλα νόμιμες δυνατότητες να καθυστερήσουν ή και να αποτρέψουν πλήρως τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να κάνουν τα εξής:

  • Πληρωμή ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποσών έναντι οφειλής που δεν είναι ρυθμισμένη
  • Εξόφληση της οφειλής με τη χρήση των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν στους κατόχους πιστωτικών καρτών οι τράπεζες. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Χρειάζεται προσοχή, καθώς, αν δεν πληρωθεί έγκαιρα κάποια δόση, τότε τοκίζεται με τα τσουχτερά επιτόκια των πιστωτικών καρτών
  • Δήλωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού μέσω του Τaxisnet. Κάθε φορολογούμενος δικαιούται να δηλώσει έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο ποσό έως 1.250 ευρώ προστατεύεται μηνιαίως. Εφόσον το υπόλοιπο ξεπερνά το ποσό αυτό, τότε το υπερβάλλον κατάσχεται.
  • Ρύθμιση μιας φορολογικής οφειλής με την πάγια ρύθμιση των 12 έως 24 δόσεων. Η αίτηση γίνεται αποκλειστικά μέσω του Τaxisnet και ενεργοποιείται εφόσον ο φορολογούμενος καταβάλλει την πρώτη δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024